Društvo

TURSKI VICEPREMIJER: Žene, nemoralne ste ako se glasno smejete!

Objavljeno: 30.07.2014 | 09:53Izvor: Telegraf.rs

Muškarac mora da bude moralno biće, kao i žena. Žena treba da zna šta je pristojno, a šta nije - rekao je vicepremijer Turske Bulent Arinč, drugog dana Ramazanskog bajrama, naglašavajući kako žene ne bi trebalo glasno da se smeju na javnom mestu, da bi sačuvale "moralnu čestitost".

Vicepremijer Turske Bulent Arinč izjavio je u Ankari da žene ne bi trebalo glasno da se smeju na javnom mestu, da bi sačuvale “moralnu čestitost”.

- Muškarac mora da bude moralno biće, kao i žena. Žena treba da zna šta je pristojno, a šta nije – rekao je Arinč, drugog dana Ramazanskog bajrama, koji se zvanično slavi u Turskoj, iako je ona po Ustavu sekularna zemlja.

Po njegovim rečima, žena ne sme da se glasno smeje pred drugima, jer treba da bude pristojna u svakoj prilici.

Arinčova izjava je izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama da Vlada sve više “zalazi u privatni život građana”.

“Umesto što nam delite lekcije o moralu, vratite nam ukradeni novac!”, jedna je od poruka na Tviteru s aluzijom na sumnju o korupciji premijera Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog političkog okruženja.

“Ne mogu, a da ne prsnem u smeh na ovu moralnu lekciju”, piše u drugoj poruci.

Arinč je poznat po savetima o pristojnosti, kako nalaže – Kuran.

Na njegov savet odgovorio je i Erdoganov protivnik na predstojećim predsedničkim izborima, Ekmeledin Ihsanoglu: “Zaista nam je potrebno da čujemo veseli smeh žena”, napisao je na Tviteru.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u