Društvo

TUGA Sahranjen ruski vojnik poginuo u akciji spasavanja pilota

Objavljeno: 27.11.2015 | 20:35Izvor: Alo!

U Novočerkasku danas je sahranjen ruski vojnik Aleksander Pozinič, koji je poginuo u Siriji tokom operacije spasavanja pilota iz aviona koji je oborila Turska, javlja AFP.

Pozinič je poginuo u utorak kada su sirijski pobunjenici pucali na helikopter Mi-8 u kome se nalazio i kada je morao prinudno da sleti na neutralni deo sirijske teritorije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pozinič (29) je bio marinac i vojnik po ugovoru sa 10-godišnjim iskustvom i počiva u svom rodnom gradu Novočerkasku, na jugu Rusije, izvestila je državna televizija.

Oko 1.000 ljudi, uključujući Poziničeve drugove i Kozake položili su cveće pored njegovog kovčega, koji je pokopan u vojnom memorijalnom kompleksu koga zovu Avenija slavnih.

Guverner regiona Rostov Vasilij Golubjev izjavio je tokom akcije spasavanja svojih drugova Aleksander branio svoju zemlju, svoj grad i porodicu i da je u potpunosti ispunio svoju dužnost.

Pozinič je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, izvestili su ruski mediji.
Ostali ruski vojnici koji su se nlaazili u helikopteru Mi-8 su preživeli i bili su evakuisani u rusku bazu Hmeimim u Siriji.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov založio se danas da se sirijska pobunjenička grupa, čiji pripadnici su ubili ruskog pilota i vojnika koji je učestvovao u akciji spasavanja, stavi na crnu listu.
Stvari neće krneuti napred u razgovorima o miru u Sirji ukoliko svetske sile ne proglase ovu grupu terorističkom grupom, rekao je Lavrov.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u