Društvo

TRAGEDIJA: Otac spasavao sina (5) pa se survao sa mlađim detetom (3) niz liticu!

Objavljeno: 20.10.2014 | 17:26Izvor: Kurir

Otac i mlađi sin koga je nosio u nosiljci na leđima, poginuli su kada je pokušao da pomogne starijem detetu, ali se okliznuo i pao niz liticu

OBERHEFLAJN - Otac (36) i njegov trogodišnji sin poginuli su proteklog vikenda na planini Hoe Vand (Hohe Wand) u Donjoj Austriji. Drugi dečak (5) teško je povređen.

Prema policijskom izveštaju, četveročlana porodica je u nedelju poslepodne bila na izletu i spuštala se niz planinu prema mestu Oberheflajn (Oberhöflein). U jednom trenutku petogodišnji sin se provukao ispod sajle koja osigurava planinarski put od provalije.

Dečak se okliznuo i pao niz brdo. Otac koji je nosio mlađeg sina u nosiljci na leđima, pokušao je da uhvati dete, ali se i sam okliznuo i pao niz liticu i ostali na licu mestu mrtvi.

Starijeg sina uspeo je da izvuče jedan lekar, specijalista prve pomoći, koji se tu slučajno našao. Ubrzo su stigli i spasioci i dva „kristoforusa“, austrijski spasilački helikopteri i prebacili povređenog dečaka i njegovu majku koja je ostala nepovređena ali u totalno šoku u bečku bolnicu.

Planina na kojoj se dogodila nesreća je ime Visoki zid dobila zbog strmih litica na svojoj južnoj i jugoistočnoj strani. Najviši vrh ima nadmorsku visinu od 1.132 metra.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u