Društvo

Tinejdžer monstrum godinu dana PLANIRAO MASAKR, policija našla dokaz na njegovom kompjuteru!

Objavljeno: 24.07.2016 | 16:23Izvor: Telegraf.rs

Policajci su među stvarima koje su pronašli u stanu zatekli mnoštvo literature o masovnim ubistvima, i veruju da je "glok" kojim je izvršen napad ranije kupljen putem interneta

Napad koji je Ali Sonboli izveo u petak u tržnom centru Olimpija u Minhenu nije se desio spontano, već je planiran godinu dana, tvrde nemački istražitelji nakon pretresa stana u kome je živeo sa roditeljima.

Na njegovom računaru istražitelji su pronašli dugački manifest, čiji sadržaj još uvek proučavaju.

Policajci su među stvarima koje su pronašli u stanu zatekli mnoštvo literature o masovnim ubistvima, na osnovu koje su zaključili da je Sonboli inspiraciju za ovaj čin našao u masakru koje je pre pet godina na isti dan na norveškom ostrvu Utoja izveo Anders Brejvik, i tom prilikom usmrtio 77 ljudi.

Foto: Tanjug/AP/dpa

Foto: Tanjug/AP/dpa

Takođe, misle da je “glok” kojim je izvršen napad ranije kupljen putem interneta. U stanu su pronašli i više od trista metaka za taj pištolj.

Foto: Tanjug/AP/dpa

Foto: Tanjug/AP/dpa

Među slikama na njegovom računaru policija je pronašla i brojne fotografije nastale u gradu Vinendenu, u kome je 2009. godine u srednjoj školi izvršen napad u kome je stradalo 16 ljudi.

Foto: Tanjug/AP/NONSTOP NEWS

Foto: Tanjug/AP/NONSTOP NEWS

Kao razlog za ovaj napad zvaničnici nemačke policije ističu višegodišnje zlostavljanje od strane školskih drugova. Takođe, pojavila se informacija i da je patio od depresije.

Photo published for Munich gunman played violent video games, had mental illness, officials say

- Redovno smo ga maltretirali u školi, a on bi nam uvek pretio posle toga da će nas sve pobiti. Pre nekoliko, posle jedne prepirke, rekao nam je otvoreno “napraviću masakr, sve ću vas pobiti – ispričao je nemačkim medijima jedan od školskih drugova Alija Sombolija.  

David Ali Sonboly

 

Jedna njegova poznanica koja je videla Sonbolija nekoliko sati pre tragedije kaže da on čak nije želeo ni da joj se javi.

– Stajao je i gledao u zemlju. Obično mi se javljao, ali ovog puta me nije ni pogledao – kaže devojka.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u