Društvo

Stjuardesa pronašla tajnu poruku u avionu: Spasila je devojčicu od jezive sudbine (FOTO)

Objavljeno: 06.02.2017 | 16:49Izvor: Telegraf.rs

Kada je pokušala da razgovara sa njima, muškarac je zauzeo odbrambeni stav i rekao da devojka neće učestvovati u razgovoru

Stjuardesa je spasila jednu devojku iz lanca trgovine ljudima nakon što je videla kako razbarušena ženska osoba ulazi u avion sa dobro obučenim muškarcem.Šejla Frederik (49) radila je za Aljaska Erlajns na letu iz Sijetla za San Francisko kada je primetila devojku koja je imala 14 ili 15 godina i odmah je primetila da nešto nije kako treba.

– Nešto mi je u pozadini mozga reklo da nešto nije u redu. Muškarac je bio dobro odeven. Onda sam se zapitala zašto je on dobro obučen, a ona raščupana – rekla je stjuardesa.

Kada je pokušala da razgovara sa njima, muškarac je zauzeo odbrambeni stav i rekao da devojka neće učestvovati u razgovoru.

Stjuardesa je devojci ostavila poruku u toaletu, na koju je ona potom napisala “treba mi pomoć”, prenosi Independent.

Obavestila je pilota koji je pozvao policiju, pa je muškarac uhapšen u San Francisku nakon što je avion sleteo.

Američko avio osoblje se od 2009. godine trenira da prepoznaju znakove trgovine ljudima, kako bi mogli adekvatno da reaguju.

Uobičajni znakovi su ti da osoba koja je u toj situaciji neće da odgovara na pitanja, loše je obučena i ne pravi kontakt očima.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u