Društvo

SRBI SE REŠETALI I RANILI DEČAKA (13): Krvavi gastabajterski obračun usred Beča!

Objavljeno: 06.07.2015 | 13:41Izvor: Telegraf.rs

Juče oko 11 sati građani su začuli pucnje iz vatrenog oružja i videli dečaka koji je nepomično ležao na ulici Paseti, a nedaleko od njega nalazio se još jedan ranjeni muškarac

 

 

Stari konflikt i svađa dva Srbina juče se završila pucnjavom u kojoj je lakše ranjen jedan od njih (36), a trinaestogodišnji dečak zadobio je teške povrede stomaka. Lekari Opšte univerzitetske bolnice Beča (AKH) saopštili su sinoć da je dete, koje je bilo slučajna žrtva ovog sukoba u 20.bečkoj opštini (Brigittenau), van životne opasnosti.

Juče oko 11 sati građani su začuli pucnje iz vatrenog oružja i videli dečaka koji je nepomično ležao na ulici Paseti, i odmah pozvali policiju, a nedaleko od njega nalazio se još jedan ranjeni muškarac. Istraga je utvrdila da je meta napadača zapravo bio ovaj tridesetšestogodišnji Srbin, sa kojim je već duže u svađi, ali se za sada još ne zna zbog čega.

Žrtva je živela u ovom delu grada gde ga je sačekao napadač sa kojim se najpre verbalno sukobio ispred jedne turske pekare na ćošku pasetijeve ulice sa Ulicom Marhfeld.

U nekom momentu prema rečima svedoka, jedan od njih izvadio je pištolj (kalibra 6,33) i počeo da jurio za drugim i puca još u Ulici Marhfeld.

- Progonjeni Srbin koji je bio u papučama bežao je trčeći cik-cak kako bi izbegao metke, dok je njegov progonitelj na srpskom vikao “Stoj!” –  izjavio je portparol bečke policije Patrik Majerhofer.

Napadač je ispalio najmanje četiri metka od kojih je jedan Srbina pogodio u zadnjicu, a jedan 13-godišnjeg dečaka koji je vozio bicikl zajedno sa svojim roditeljima u ulici Paseti. Dečak je pogođen u trbuh, ispod desnog rebranog luka, posle čega je ostao da leži na asfaltu.

Atentator je tada uskočio u svoj automobil “folksvagen pasat” srebrne boje, sa beogradskim registarskim tablicama, koji je bio parkiran ispred kućnog broja 29 u ulici Paseti. Policija još traga za napadačem. Istražitelji očekuju da će od ranjenog Srbina dobiti preciznije informacije o identitetu atentatora i šta ga je navelo da puca.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u