Društvo

SPERMOM HRANIO DECU: Osnovna škola plaća milionsku odštetu žrtvama ovog bolesnika!

Objavljeno: 22.11.2014 | 15:32Izvor: Telegraf.rs

Mark Berndt (63) koji je više od trideset godina radio u osnovnoj školi u Los Anđelesu decu je fotografisao s povezom preko očiju kako im u usta gura keks umočen u spermu

Uprava škole u Los Anđelesu postigla je u petak sudsku nagodbu po kojoj će isplatiti 139 miliona dolara žrtvama seksualnog zlostavljanja jednog nastavnika, što je rekordan iznos za tu vrstu skandala.

Sporazumom škole i pravnika povlače se građanske tužbe koje su podigle porodice 81 žrtve profesora Marka Berndta. Monstrum je decu fotografisao s povezom preko očiju dok su skakavci prelazili po njihovim licima ili kako im u usta gura keks umočen u spermu.

Mark Berndt (63), koji je više od trideset godina podučavao u osnovnoj školi Miramonte na istoku Los Anđelesa, osuđen je na 25 godina zatvora u novembru 2013. Nije osporio navedene činjenice.

“Danas je izvršena izvesna pravda prema deci koja su zlostavljanja više od trideset godina dok su ih je uprava škole odbijala da zaštiti“, izjavio je Luis Carrillo, jedan od advokata žrtava.

“Pravda je zadovoljena i djeci će ta sredstva poslužiti za plaćanje dugih terapijskih seansi zbog emocionalne tjeskobe koja će trajati čitav njihov život”.

Naš je cilj od početka tih strašnih otkrića bio poštedeti zajednicu Miramontea agonije dugog suđenja“, kazao je jedan od dužnosnika školskih vlasti Ramon Cortines.

Los Angeles Unified School District već je isplatio 30 milijuna dolara drugim žrtvama Berndtova zlostavljanja, njih više od 60.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u