Društvo

ŠOKANTAN VIDEO SNIMAK: Evo kako pravilno zaklati čoveka! Hamas frapirao Facebook i Youtube

Objavljeno: 28.12.2014 | 12:13Izvor: Telegraf.rs

Video u kojem se objašnjava kako da se nanesu maksimalne povrede neprijateljima, cirkuliše na društvenim mrežama Jutjubu, Fejsbuku i Tviteru, javljaju Izraelski mediji. Frapantni video snimak pripisuje se Hamasu

Video nazvan “Kako pravilno ubosti”, koji objašnjava najsmrtnosnije načine da se neko ubije nožem, a koji se pripisuje Hamasu, cirkuliše na društvenim mrežama Jutjubu, Fejsbuku i Tviteru, javljaju izraelski mediji.

Palestinci se pozivaju da ustanu i zabiju nož, uz instrukcije kako da pobegnu sa mesta napada. Na snimku se vide dvojica maskiranih ljudi, jedan naoružanom nožem i drugi koji igra žrtvu i objašnjava detaljno kako da se nanosi maksimalna povreda na osetljivim mestima kao što su vrat, stomak i srce.

Prikazano je više različitih tehnika i čitav niz različitah situacija, uključujući i savete kako da se pobegne.

Video je navodno snimio Hamas koji često objavljuje video snimke da promivše svoju ideoligiju i pokušava zastraši izraelsku javnost, navode izraelski mediji. Klip od 72 sekundi usledio je nakon čitavog niza napada nožem, uglavnom u Jerusalimu ali i u drugim delovima Izraela i na okupiranoj Zapadnoj obali. U njemu se poziva na akciju rečima “Šta čekas, ustani i ubodi”.

Proteklog leta Hamas je objavio snimak na hebrejskom jeziku u kome se pesmom hvali uspesima protiv izraelskih vojnika i napadima na Izraelce.

Takođe je objavljen video na hebrejskom jeziku o nizu napada automobilom na vojnike i civile, u kome je jesenas poginulo četvoro ljudi, uključujući tromesecnu bebu. Pomenuti video s instrukcijama za napad nožem objavljen je nakon što su dva policajca uboden nožem u petak kraj Lavlje kapije u jerusalimskom starom gradu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u