Društvo

Rodila je zdravu bebu, a onda mu je videla lice i shvatila zastrašujuću istinu

Objavljeno: 02.05.2016 | 12:24Izvor: 24sata.rs

Svega nekoliko sekundi nakon porođaja, doktori su iz Brendinog naručja uzeli njenu bebu ostavljajući je samu u sali na 10 zastrašujućih minuta. Ipak, nije bila besna jer je u tih nekoliko minuta pomislila da je videla nešto čudno kada je prvi put pogledala svog sina.

Bila je u pravu. Ilaj nije imao nos. Zapravo, nije bila sigurna da će njen sin preživeti noć, ali jeste.

Ilaj Tompson pati od izuzetno retkog stanja poznatog kao kompletna urođena arhinia. Šansa da se neko rodi sa ovim stanjem iznosi jedan naspram 197 miliona.

Prvih nekoliko dana svog života proveo je u posebnoj kapsuli na intenzivnoj nezi u bolnici gde mu je izvrešena traheotomija. Pored toga što nije imao spoljni deo nosa, Ilaj nije imao ni nosnu duplju niti olfaktorni sistem koji nam služi za čulo njuha.

Do sada je u svetu zabeleženo svega 37 ovakvih slučajeva, zapavo, doktori su bili toliko fascinirani Ilajem da sada pišu posebnu studiju o njemu.

Nakon traheotomije - ugradnje posebne cevčice u njegovo grlo kako bi mogao da diše bez upotrebe nosa i mnogo istraživanja, Brendi je postala prva majka koja je dojila bebu koja je bila podvrgnuta ovom zahvatu.

Njena porodica je išla na časove oživljavanja, a Brendi i njen muž Troj su vremenom naučili kako da se brinu o Ilaju.

Oni su čak napravili i posebnu Fejsbuk stranicu na kojoj pišu o njegovom životu i koja je prepuna pozitivnih komentara ljudi.

„Pored toga što mu nedostaje nos, Ilaj ima i par problema sa hormonima, ali pored toga, potpuno je zdra. Već polako brinemo o danu kada će doći kući i reći nam da mu se neko podsmevao, ali ne želimo da ga sažaljevamo. Ne želimo ni da drugi to čine jer će onda i on sam početi da se sažaljeva“, napisala je njegova majka.

S obzirom na to da ovo stanje utiče na hipofizu, Ilaj će prvo morati da prođe pubertet pre nego što doktori počnu da rekonstruišu njegove nosne kanale. Do tada, Brendi ne želi da on ima bilo kakvu nepotrebnu operaciju, posebno ne plastičnu.

Pogledajte video sa Ilajem i spremite se da se potpuno zaljubite u ovu bebu!

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u