Društvo

PUCNJAVA U KOLORADU Pobio ljude jer je protiv abortusa

Objavljeno: 29.11.2015 | 09:28Izvor: Alo!

Muškarac koji je izveo napad u Centru za planiranje porodice u Kolorado Springsu, u kojem se vrše abortusi, rekao je posle hapšenja "nikad više delova tela beba", izjavio je danas jedan neimenovani lokalni policajac.

On nije mogao da kaže više o detaljima hapšenja 57-godišnjeg Roberta Luisa Dira, koji je tokom napada u petak uveče ubio troje, a povredio devet ljudi, pošto nije ovlašćen da javno govori o istrazi koja je u toku, prenela je agencija AP.

Centar za planiranje porodice, koji nudi uslugu izvršenja abortusa u nekim svojim klinikama u SAD, saopštio je sinoć kako su svedoci rekli da je motiv napadača bilo njegovo protivljenje prekidima trudnoće.

Policija, međutim, još nije zvanično objavila motiv napada u kojem je naoružani Dir u petak naveče upao u kliniku u Kolorado Springsu i ubio troje ljudi, od kojih jednog policajca, pre nego što se predao vlastima.

Centar za planiranje porodice dospeo je u žižu javnosti u julu, kad su protivnici abortusa objavili tajno snimljen video u kojem se, kako oni tvrde, vidi kako zvaničnici Centra pregovaraju o prodaji delova tela fetusa.

Centar je tada negirao da je tražio neka dodatna novčana sredstva osim onih koji im se regularno isplaćuju na ime nadoknade za doniranje organa za medicinska istraživanja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u