Društvo

Prelepu misicu je bolelo koleno, zatim je saznala da ima tumor: Izgubila je nogu, a onda su lekari pronašli način da ponovo hoda (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.2017 | 20:08Izvor: Telegraf.rs

Moj moto u životu je da pravim promene uprkos i zahvaljujući tome što sam drugačija

Džilijan Vilijams (20iz Odema u Teksasu bila je prelepa takmičarka na izboru za Mis tinejdžera Amerike, kao i brojnim takmičenjima lepote, a veoma uspešno igrala je i odbojku, sve do stravične tragedije koja ju je zadesila.

Njen svet je počeo da se ruši u februaru prošle godine kada joj je dijagnostikovan Evingov sarkom, redak oblik raka kostiju.

Isprva je samo osećala bol u kolenu dok je igrala odbojku ali tome nije pridavala veliku pažnju.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

– Trener mi je rekao da mu izgleda kao da imam povredu meniskusa i da slobodno mogu da igram odbojku sve dok bolovi ne postanu preveliki. Tako sam nastavila da igram cele te sezone jer smo planirali da eventualno odem na operaciju ukoliko bude bilo potrebno na kraju sezone – priča ona.

Kada je konačno otišla kod doktora ustanovili su da ima slomljenu butnu kost i cistu u kolenu koja je rapidno rasla. Lekari su smatrali da je u pitanju infekcija ali jedan onkolog je ipak želeo da uzme uzorak biopsije koji je otkrio užasnu istinu.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

– Rezultati su bili pozitivni na Evingov sarkom, odnosno rak. Isprva su predlagali razne terapije koje bi mi spasile nogu ali bi povećale mogućnost da se rak proširi pa je amputacija bila najbolja opcija – kaže Džilijan.

Doktori su joj zatim odstranili 36 centimetara srednjeg dela noge jer je distalni deo butine bio zahvaćen tumorom. Njeno stopalo, zglob i cevanica su zatim prišiveni za njenu nogu i to na suprotnu stranu, da bi zglob mogao da vrši funkciju kolena.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

– Ne znam kako sam ostala tako pozitivna. Oduvek sam bila pozitivna i valjda sam to sada samo održala. Svima sam govorila da prestanu da me gledaju tužno i sažaljevaju jer mi je potrebna pozitivna energija i sva moguća podrška – objasnila ja ona.

Tokom vremena Džilijan je morala da mnogo da se prilagođava od lepotice i sportistkinje do pacijenta sa kancerom. Ali nije poklekla. Ona sada redovno vežba u teretani i želi da dovede svoje telo u dobru formu opet. Takođe koristi i specijalnu protezu koja joj omogućava da normalno hoda, vozi auto i radi sve stvari u kući sasvim samostalno.

Džilijan planira da se prijavi na Paraolimpijske igre za američki ženski nacionalni tim i da se opet takmiči za mis Teksasa, a za Miror otkrila je i svoj životni moto.

– Moj moto u životu je da pravim promene uprkos i zahvaljujući tome što sam drugačija.



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u