Društvo

Potresna poruka 47 siročića iz Alepa: Roditelji su nam mrtvi, živimo u skloništu ispod zemlje, poslednji put čujete naš glas (VIDEO)

Objavljeno: 16.12.2016 | 12:51Izvor: Telegraf.rs

Najmlađe dete u sirotištu je beba stara deset meseci

Potresan video u kojem mole međunarodnu zajednicu za pomoć snimila su deca iz sirotišta u istočnom Alepu.

Desetogodišnja Jasmin Kanuz u videu kaže da će ovo možda biti poslednji put da je neko vidi i da se čuje njen glas. Na snimku se vidi 30-ak dece koja govore o tome kako su im roditelji poginuli i mole svet za pomoć.

Video je objavljen kada je krenula prva evakuacija hiljadu civila i pobunjenika nakon pregovora o prekidu vatre. U tom utočištu se nalazi još oko 30.000 ljudi. Dok je trajala evakuacija, deca u sirotištu molila su za pomoć.

– U sirotištu živim dve godine. Sa mnom su bili i moji roditelji, ali oni su ubijeni u bombardovanju – rekla je Jasmin.

Ona dodala je da se u sirotištu nalazi 47 dece i da trebaju i hranu i vodu.

– Sva deca ovde su mi kao braća i sestre. Molimo vas da nam pomognete i spasite nas. I mi želimo da živimo normalno kao druga deca u svetu.

O deci je brinulo 18 odraslih među kojima su učitelji, psiholozi i kuvari, ali osmoro odraslih je pobeglo pošto se bombardovanje intenziviralo.

– Ostalo nas je deset i ostaćemo do kraja. Štitićemo ih – rekao je Muhamed Azrak, upravnik sirotišta.

Najmlađe dete u sirotištu je beba stara deset meseci. Spašena je ispod ruševina prošlog meseca. Njena porodica je ubijena, piše Daily Mail. Najstarije dete u sirotištu ima 14 godina.

Nakon što su bombardovanja postala vrlo česta, sirotište se preselilo u sklonište ispod zemlje, zbog čega danima nisu videli svetlost dana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u