Društvo

POTRESAN SNIMAK: Jednomesečna beba izvučena ispod ruševina, spasioci nisu mogli da zadrže suze (VIDEO)

Objavljeno: 30.09.2016 | 16:54Izvor: Telegraf.rs

- Službenik ekipe Civilne zaštite Ebu Hilfe kroz suze je ispričao da su bebu pronašli u ruševinama na četvrtom spratu stambene zgrade koja je bila meta napada

Dva sata nakon vazdušnog napada u sirijskom Idlibu ispod ruševina je živa izvučena jednomesečna beba, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenik ekipe Civilne zaštite Ebu Hilfe kroz suze je ispričao da su bebu pronašli u ruševinama na četvrtom spratu stambene zgrade koja je bila meta napada.

– Primetili smo je na četvrtom spratu. Bila je živa. Uspeli smo da je izvučemo dva sata nakon napada i to ispod ruševina. To je jednomesečna beba. Mogla je umreti. Nema teških povreda, hvala Bogu. Kada sam je video odmah sam se setio svoje kćerke. Odmah sam je uzeo naručje kao i svoju kćerku. To je nešto što se ne može opisati – kazao je Ebu Hilfe.

Napadi snaga odanih sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu intenzivirani su u poslednje vreme u Idlibu i to na područjima koja su pod kontrolom opozicije.

U ranim jutarnjim satima dogodio se jedan od mnogih vazdušnih napada u Idlibu i tom prilikom je poginulo 20 osoba. Pogođena je i petospratnica iz koje je izvučena jednomesečna beba. Pretpostavlja se da je reč o bebi Hamide Matuk. Međutim, još zvanično nije potvrđeno.

Ispod ruševina su izvučena tela sedam osoba. Ni roditelji Hamide Matuk još uvek nisu pronađeni.

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Anadolija)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u