Društvo

Pogledajte kako je snežna mećava od Amerike napravila belu pustinju!

Objavljeno: 22.11.2014 | 18:40Izvor: Telegraf.rs

Prema poslednjim podacima, u mećavama je život na zapadu države Njujork izgubilo 13 osoba, od kojih je većina doživela srčani udar čisteći sneg a drugi zbog smrzavanja.

Posle nekoliko dana obilnih snežnih padavina, kada je prvih dana u severoistočnim delovima SAD napadalo i do metar i po snega, meteorolozi su upozorili na moguće poplave zbog njegovog otapanja tokom vikenda, javio je danas Bi-Bi-Si (BBC), pozivajući se na tamošnje meteorologe.

Meteorolozi predviđaju da bi danas mogla da počne slaba kiša, uz povećanje temperature. Vlasti države Njujork saopštile su i da neke zgrade mogu da ne izdrže obilne kiše koje će smeniti mećave. Kako izveštava dopisnik britanske mreže, na krovovima kuća se nakupio debeo sloj snega, koji će kiše samo otežati, zbog čega postoji rizik od urušavanja krovova.

Ta država je i dalje paralisana “istorijskim” nivoom snežnih padavina. Prema poslednjim podacima, u mećavama je život na zapadu države Njujork izgubilo 13 osoba, od kojih je većina doživela srčani udar čisteći sneg a drugi zbog smrzavanja.

Prema procenama, u gradu Bafalu palo je za tri dana snega koliko je uobičajeno za godinu dana. U delovima tog grada, visina snega je čak 2,4 metra, a u nekim je u četvrtak uveče nivo je povećan za još blizu jedan metar. Izveštava se i da su se krovovi na više od 30 kuća u toj oblasti urušili tokom protekle noći.

Mnogi putevi na severoistoku i dalje su zatvoreni za saobraćaj, navodi BBC.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u