Društvo

POBILI SU SVE POLICAJCE, GRAD JE JEZIV: Mrtva tela na ulicama, narod u strahu!

Objavljeno: 22.01.2015 | 18:29Izvor: Telegraf.rs

Nadzor nad ulicama preuzela je kriminalna grupa, pa su sve češće otmice, mučenja i obezglavljivanja. Stanovnici žive u stalnom strahu od brutalnog tretmana, a policajaca uopšte nema

Meksički grad Huarez smešten u istoimenoj dolini, koji je tri godine zaredom nosio titulu najnasilnijeg grada na svetu, pun je kriminalnih kartela. Oni tamo vode poslove prodaje droge i prodaje oružja, a hladnokrvno ubijaju svakoga ko im se meša u posao.

Danas je dolina Huarez najpogubnija dolina od svih mesta uSevernoj Americi.

– Naviknete se na mrtva tela na ulicama. Ako niste kod kuće, a čujete pucnjavu, mogli biste da budete ubijeni – kaže Alehandro Montes, radnik na jedinoj benzinskoj pumpi u gradu Prahedis Guadalupe.

Posednji policajci pogubljeni su 2009. godine, a grad nakon toga nije dobio nove policajce.

– Narko-bosovi su zamenili autoritet policije i ako želite da preživite, morate da živite po njihovim pravilima – dodaje Alehandro.

Veruje se da je grad pod kontrolom kartela Sinaloa, narko-bosa poznatim pod imenom Zambada, koji je zamenio “El Chapoa” Guzmana, nakon što je ovaj uhvaćen prošle godine.

Nadzor nad ulicama preuzela je njegova grupa, pa su sve češće otmice, mučenja i obezglavljivanja.Stanovnici žive u stalnom strahu od brutalnog tretmana.

U dolini je nekada živelo 60.000 ljudi, a danas je to dom za tek za 5.000 ljudi. Ostali su ili pobegli ili su pogubljeni.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u