Društvo

PANIKA: Zmija tokom vožnje ušla u auto!

Objavljeno: 29.09.2014 | 17:20Izvor: Kurir

Zahvaljujući prisebnosti vozača (19) nije došlo do nesreća kada je u toku vožnje ugledao zmiju dugu 70 santimetara kako kroz ventilaciju ulazi u automobil.

VELS - Dok su se Martin Hedl (Martin Hödl, 19) i njegova devojka vozili u subotu naveče duž puta B 137 u Velsu (Wels) Martin je spazio u vozilu zmiju dugu oko 70 santimetara.

„U trenutku dok smo se vozili ispod podvožnjaka, primetio sam kako se kroz rešetku na ventilacionom otvoru provlači crveno-smeđa zmija i ulazi u kabinu automobila“, rekao je Martin.  "Prošli su mi trnci niz kičmu i mislim da mi se svaka dlaka na telu naježila, a krv sledila u žilama!" priseća se mladić.

Međutim, Martin je uspeo da sačuva hladnokrvnost i ne gubeći ni u jednom trenutku kontrolu nad vozilom, dok je zmija gmizala po podu, parkirao automobil na sledećem proširenju pored puta.

„Kad sam zaustavio auto, oboje smo za tren oka bili napolju. Nije bila nimalo prijatna situacija“, dodao je Martin.

Posle bega iz vozila, par je pozvao vatrogasce kako bi se oslobodili slepog putnika. Oni su u kratkom vremenskom roku bili na licu mesta, aposle pregleda, ustanovljeno je da zmija nije opasna kao što se na prvi pogled činilo. U pitanju je bila crveno-smeđoj belouška, koja nije otrovnica.

Jedan od vatrogasaca je sa rukavicama na rukama, uhvatio 70 centimetara dugu zmiju, odneo je do obližnjeg šumarka i pustio. Zmija se najverovatnije uvukla pod haubu autumobila dok je vozilo stajalo na parkingu. Tokom vožnje, uplašena brujanjem motora, ona je, pokušavajući da pobegne, i tako dospela unutar automobila mladog para.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u