Društvo

Ovaj dečak je ostavljen da umre od gladi, a onda je došla ONA

Objavljeno: 13.02.2016 | 18:28Izvor: 24sata.rs

Anja Rigner Loven, koja već tri godine boravi u kampu u Nigeriji da bi pomagala deci, objavila je veoma potresnu fotografiju na svom Fejsbuk nalogu, koja je na hiljade ljudi veoma rastužila.

Dečak na fotografiji je od strane lokalaca optužen da je veštac, a za to mu je kazna bila izgladnjivanje i puštanje na ulicu da se sam o sebi ovako malen brine. Anja ga je pronašla u veoma lošem stanju - mršav, gladan, žedan, go, potpuno sam na ullici, prepušten sebi.

Ova srceparajuća fotografija dečaka Houp, izazvala je velliki broj komentara i osuda na društvenim mrežama.

Anja je ispod objavljene fotografija napisala: "Protekle tri godine, koliko sam u Nigeriji, svega i svačega sam se nagledala. Na hiljade dece je optuženo da su veštice ili veštaci. Mnogi od nas su videli mučenje dece, mrtve i uplašene dece... Ova fotografija pokazuje zašto se ja godinama borim za sve ovo. Zašto sam prodala sve što sam imala. Zašto obilazim ove krajeve".

Na svu sreću, maleni Houp je sada na sigurnom i polako se oporavlja fizički, dok će unutrašnje rane zauvek biti zapečaćene.

Nekoliko dana od objavljivanja ove fotografije, Anja je objavila još jedan status: "On je jak dečak. Divno je videti ga da sedi i igra se sa mojim sinom. Jednostavno ne znam kako da opišem to rečima. To je ono što čini život lepim i vedrim, a ja ću objavljivati ove fotografije jer one govore priču same po sebi".


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u