Društvo

Ovaj dečak (14) pristao je da bude ljudska bomba samo da pobegne iz ISIL

Objavljeno: 27.12.2014 | 23:55Izvor: Kurir

Džihadisti nisu sasvim isprali mozak malom Usajidu, pa je, kad je došao pred džamiju da se raznese, uradio nešto sasvim neočekivano!

BAGDAD - Sirijski dečak Usajid Barho radije bi umro nego da ostane u terorističkoj Islamskoj državi (ISIL), pa se prijavio za bombaša-samoubicu, ali umesto da se raznese u šitskoj džamiji u Bagdadu i u smrt povede desetine ljudi, dete je bilo toliko pribrano da se preda iračkim vojnicima.

Dečak je opasan eksplozivom i poslat u Bagdad na samoubilačku misiju. Na sreću, džihadisti mu nisu sasvim isprali mozak: Usajid je pred vojnom patrolom hrabro otkopčao jaknu i pokazao im užasni prizor, piše Njujork tams, prenosi Dejli mejl. Opet na sreću, i vojnici su shvatili kakvi lomovi se dešavaju u dečakovoj duši, pa su ga umirili i smesta doveli stručnjake za eksplozive.

"Obmanjuju nas da dođemo u kalifat. Ubeđuju nas da su šiiti nevernici i da treba da ih pobijemo", ispričao je Usajid.

Mali je ispričao da je u ISIL otišao iz idealizma, a džihadisti su mu zapretili da će mu silovati majku ako se ne bude borio za njih. Dali su mu izbor: da postane džihadista ili mučenik, to jest bombaš-samoubica.

"Podigao sam ruku da budem bombaš-samoubica. Da sam otišao u borce i pokušao da se predam vojnicima, ubili bi me jer bih držao oružje", pametno rezonuje dečak.

Još odranije je poznato da mnogi strani džihadisti dovode sa sobom svoju decu, a dečaci se bore rame uz rame s njima. I one najmlađe uče da mrze i ubijaju, a one dovoljno velike da drže pušku šalju na vojnu obuku barabar s odraslima.

Ovaj video snimljen je u napetim trenucima kad stručnjaci pažljivo uklanjaju deo po deo eksplozivne naprave obmotane oko mršavog tela deteta.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u