Društvo

OVA FOTOGRAFIJA ZGROZILA JE SVET: UBILA ŽIRAFU i uz osmeh se slikala pored nje. SAD JOJ PRETE DA ĆE JE UBITI!

Objavljeno: 18.04.2015 | 15:42Izvor: Telegraf.rs

Frensisova je navela da je tokom boravka u Africi videla mužjaka žirafe koji je bio odbačen od krda jer ga je porazio mlađi i jači novi vođa krda. Ona je napisala da je mužjak "nije više bio za parenje i veoma blizu smrti", pa je zamoljena da ga ulovi kako bi lokalcima obezbedila meso i druga sredstva za opstanak, a dodaje da se ni na tren ne kaje što je to učinila

Pre pet godina, Rebeka Frensis se slikala kako leži pored mužjaka žirafe kojeg je prethodno ubila. Ove nedelje je zbog te fotografije dobila pretnje. Sve je počelo u ponedeljak kada je komičar Riki Džarvajs na Tviteru postavio sliku Frensisova uz pitanje.

– Šta ti se to desilo u životu kada si poželela da ubiješ prelepu životinju i onda legneš pored nje nasmejana? – napisao je Džarvajs.

Za samo tri dana njegov tvit je retvitovan 30.000 puta. Veliki broj ljudi je pritom vređao i pretio Frensisovoj, koja se pojavljivala u programu “Oko lovca” američke TV mreže “En-Bi-Si sports”. Ona je u utorak poslala saopštenje sajtu HuntingLife.com, koje je postavljeno i na njenu Fejsbuk stranicu.

Frensisova je u saopštenju navela da je tokom boravka u Africi videla tog mužjaka žirafe koji je bio odbačen od krda jer ga je porazio mlađi i jači novi vođa krda. Ona je napisala da je mužjak “nije više bio za parenje i veoma blizu smrti”, pa je zamoljena da ga ulovi kako bi lokalcima obezbedila meso i druga sredstva za opstanak, a dodaje da se ni na tren ne kaje što je to učinila

– (Lokalci) nisu bacili ni deo. Zahvalna sam što sam bila deo nečeg dobrog – tvrdi Frensisova.

Prema Fondaciji za očuvanje žirafa, sada ima oko 80.000 primeraka tih životinja u Africi, za 60.000 manje nego pre 15 godina.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u