Društvo

Otac ih opasao eksplozivom, a one su mirno krenule u sopstvenu krvavu smrt! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Objavljeno: 21.12.2016 | 17:09Izvor: Telegraf.rs

Otac ih opasao eksplozivom, a one su mirno krenule u sopstvenu krvavu smrt! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Džihadista pokreta Fateh el Šam (nekadašnja Al-Nusra, ogranak Al-Kaide u Siriji) poslao je svoje ćerke od 9 i 7 godina u samoubilačku misiju.

Mlađa devojčica je pre četiri dana poginula u napadu u okolini Damaska, dok su stariju policijske snage sprečile da detonira eksploziv.

Sedmogodišnja devojčica pre nekoliko dana mirno je ušetala u policijsku stanicu u Damasku i pitala da li može da koristi njihov toalet. Nekoliko sekundi kasnije eksplodirala je bomba kojom je bila opasana ispod odeće, a koju je neko daljinski aktivirao.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Otkriveno je da su joj eksploziv oko tela opasali roditelji, jer je juče osvanuo video-snimak na kome se vidi kako se pozdravljaju sa ćerkom koju zatim šalju u kravavi pir, tvrde britanski mediji.

Britanski “Dejli mejl” navodi da se na snimku vidi kako otac ljubi i grli svoje ćerkice, od kojih je jedna raznela policijsku stanicu u sirijskoj prestonici. Otac, evidentno religijski fanatik, “podučava” dva deteta od 7 i 9 godina kako da izvedu samoubilački napad, a zatim im prilazi žena obučena u burku i grli ih, kao da se oprašta.

Na snimku se u pozadini vidi crna zastava sa belim arapskim slovima, koji ekstremista drži u rukama.

Obe devojčice ponavljaju parolu “Alahu akbar” (Bog je veliki), nakon čega je jedna od njih krenula u samoubilački pohod, navodi “britanski list.

U eksploziji policijske stanice povređeno je desetak policajaca, a jedina koja je poginula jeste devojčica-samoubica.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u