Društvo

Ostali su zarobljeni na pustom ostrvu, a onda su smislili originalan način da se spasu

Objavljeno: 24.04.2014 | 19:12Izvor: Telegraf.rs

Petoro mladih Australijanaca je 10 sati bilo zaglavljeno na malom ostrvu uz obalu Kvinlenda jer im se sidro na čamcu otkačilo i vodena struja ga odnela. Oni su se setili da na pesku ispišu SOS, što je pomorska policija brzo uočila

Petoro mladih Australijanaca je 10 sati bilo zaglavljeno na malom ostrvu uz obalu Kvinlenda u Australiji jer im se sidro na čamcu otkačilo i vodena struja ga odnela. Na sreću, ubrzo su spaseni i prošli su bez ozbiljnijih povreda.

Njihov plan je bio da taj dan izađu na pučinu mora kako bi ronili u dubinama okeana, ali sve je krenulo naopako kada se sidro oslobodilo, a vodena struja odvukla brodić i pre nego što su uspeli da pokupe svoje stvari.

Printskrin: Youtube/VOATVOFFICAL

Printskrin: Youtube/VOATVOFFICAL

Strahovali smo da ćemo morati da provedemo noć na ostrvu, ali smo imali nadu da će naši prijatelji pozvati pomoć kada primete da nas nema. Bili smo bez hrane, vode i kreme za sunčanje. Sreća je da smo bili obuveni pa smo mogli da hodamo po oštrom kamenju i vrelom pesku – ispričala je Lin Forbs Smit, jedna od devojaka koja je bila “zarobljena” na pustom ostrvu.

Printskrin: Youtube/VOATVOFFICAL

Printskrin: Youtube/VOATVOFFICAL

S obzirom da su i njihovi mobilni telefoni ostali u čamcu i nisu imali nijedan način da pozovu pomoć, smislili su krajnje originalan plan. Na pesku su velikim slovima napisaliSOS.

Printskrin: Youtube/VOATVOFFICAL

Printskrin: Youtube/VOATVOFFICAL

Ubrzo je pomorska policija Klivlenda primetila napušteni čamac kako pluta morem između ostrva Brampton i Kokermuta i pozvali su spasioce da krenu u potragu. Primetili znak na ostrvu i ubrzo je ova grupica spasena.

Na sreću, uz manje opekotine, prošli su bez većih posledica.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u