Društvo

Osmogodišnji dečak je krenuo na triatlon sa svojim nepokretnim bratom. Kako je završio trku će vas raznežiti

Objavljeno: 31.07.2014 | 12:13Izvor: Telegraf.rs

Osmogodišnji Noa ima dve godine mlađeg brata Lukasa. Lukas je rođen sa retkim oboljenjem i kreće se pomoću specijalnih kolica. Braća sve rade zajedno, a Noa je poželeo da se oprobaju i u triatlonu

Porodica Oldrič živi u Ajdahu, u Americi. Imaju dva sina Nou (8) i šestogodišnjeg Lukasa.

Lukas je rođen sa retkim oboljenjem. Zbog toga, on često ima različite napade, teškoće pri gutanju hrane, ali i druge probleme, a kreće se pomoću specijalnih kolica.

Foto: The Aldrich family

Foto: The Aldrich family

Kada je Noa na lokalnim vestima čuo da će se organizovati triatlon za mlade, želeo je da učestvuje, ali pod jednim uslovom: da sa sobom povede i svog brata Lukasa.

Noa je vredno trenirao tokom tri meseca pre početka triatlona. A onda je došao i taj dan, 12. jul, kada je trebalo da se održi trka.

Foto: The Aldrich family

Foto: The Aldrich family

Noa je najpre vozio bicikl, za koji su bila prikočena kolica u kojima se nalazio njegov brat,celom deonicom, od skoro 5 kilometara.

Zatim je preplivao oko 200 metara, vukući za sobom čamac u kome je bio Lukas, a na kraju, trčao oko kilometar i po gurajući pred sobom kolica u kojima se on nalazio. Obojica su, nakon uspešno završene trke, dobili medalje.

Foto: The Aldrich family

Foto: The Aldrich family

Oni su najbolji prijatelji i sve rade zajedno. Imaju neku specijalnu vezu, a njihova ljubav je zaista jedinstvena – rekla je njihova majka Alisa.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u