Društvo

ONI ĆE POMIRITI SVET: Ova fotografija je pravi hit na internetu

Objavljeno: 22.07.2014 | 18:27Izvor: Telegraf.rs

Slika dečaka brzo je postala popularna na Tviteru, ali i ostalim društvenim mrežama zbog nade koju uliva usred rata Izraela i Gaze

Fotografija dvojice dečaka Harša i Ajmena obišla je svet putem Tvitera, jer su je korisnici ove društvene mreže podelili nebrojano puta.

Ljudi koji su postavili sliku malog Palestinca i Izraelca žele da pošalju poruku nade za mir na Bliskom istoku, ipak, mnogi navode da iza fotografije postoji pozadina koju mnogi nisu primetili.

Naime, dečaci su se sreli za vreme protesta na Tajms Skveru u Njujorku. Jevrejski dečak pripada skupu ultraortodoksnih koji veruju da je stvaranje Izraela bezbožništvo ili neverništvo, a koji se na protestima protiv Izraela pojavljuju godinama.

Fotografija je snimljena na protestima koje je organizovala palestinska koalicija, a među okupljenima se pojavila grupa Neturei Karta – ortodoksni jevrejski ogranak koji želi da se Izrael obriše sa karte sveta, jer je Jevrejima zabranjeno da imaju svoju državu pre dolaska jevrejskog Mesije.

Bilo kako bilo, slika se brzo širi po socijalnim mrežama. I dok ima onih koji veruju u mirnu budućnost Izraela i Palestine i kojima ova slika uliva nadu za “bolje sutra”, drugi nisu toliko optimistični.

Ipak, lepo je videti prijateljsko rukovanje dva mališana čiji narodi su akteri krvavih sukoba koji potresaju svet.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u