Društvo

Odlučili da svrgnu Putina

Objavljeno: 24.10.2014 | 13:29Izvor: B92

Soči -- Lični napadi na ruskog predsednika Vladimira Putina nastavak su informacijskog rata protiv Rusije, izjavio je šef Putinove kancelarije Sergej Ivanov.

"Prvo su pokušali da koriste opoziciju kao polugu za rušenje autoriteta vlasti, ali nisu uspeli", rekao je Ivanov na jednom poslovnom skupu u Sočiju, a prenela je ruska agencija Tass.

"Mnogo pre ukrajinske krize jasno smo znali da naša domaća i strana politika ne zadovoljava one s druge strane Atlantskog okeana", kazao je on. 

Ivanov je ocenio da su navodi o "municiji koja probija sve vrste pancira proizvedenoj u ukrajinskom delu Sovjetskog Saveza 1974", "manipulacija činjenicama i klevetanje". 

Taj zvaničnik Kremlja rekao je da je siguran da "kada je postalo jasno da Putinovi saveznici ne mogu biti rasterani i da je njegova popularnost u usponu, oni su odlučili: Ukoliko Putin ne bude svrgnut, ništa ne može da se učini sa Rusijom, i tako su odmah pokrenuli napade na njiga, uključujući i lične napade". 

"Ključni detalj je i ovo, a nadam se da ćete se složiti sa mnom: naš predsednik u javnim govorima nikada nije sebi dopustio da koristi uvredljive reči o bilo kom šefu države ili vlade", rekao je Ivanov. 

Šef predsedničke administracije Rusije je naveo da prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja stanovništvo sve više podržava politički kurs zemlje, naročito u svetlu zapadnih sankcija uvedenih Rusiji. 

"Sudeći po svim sociološkim istraživanjima, po meni, stanovništvo besni i sve vatrenije podržava politiku partije i vlade", istakao je Ivanov. 

Prema njegovim rečima, sankcije koje se uvode Rusiji su "takozvane", jer "prave sankcije uvodi samo Savet bezbednosti UN". 

"Sve ostalo su jednostavno pokušaji pritiska, a ne sankcije. Medjutim, Rusija je u svojoj hiljadugodišnjoj istoriji i gore preživela, to je besmisleno", kazao je Ivanov.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u