Društvo

Očuh naterao dečaka (5) da trči oko kuće u pola noći jer se upiškio, dete ujutru nađeno MRTVO

Objavljeno: 08.02.2017 | 23:05Izvor: Blic

Šokantan slučaj potresa Francusku poslednjih nekoliko dana - petogodišnji dečak pronađen je mrtav u kanalu nedaleko od kuće u kojoj je živeo nakon što ga je očuh izbacio iz kuće u pola noći jer se upiškio u krevet.

 

Nesrećni dečak pronađen je u vešu i čarapama, u naselju Er sir la Lisu na krajnjem severu Francuske, a okolnosti pod kojima je stradao nisu sasvim jasne.

Incident se dogodio u 2.45 ujutru. Telo dečaka pronađeno je 200 metara od kuće u kojoj je živeo sa očuhom (30). Mediji su objavili da dečakova majka Emili (22) ne živi na toj adresi, ali nije poznato gde je bila u noći kada je nastradao njen sin.

Spasioci koji su došli na lice mesta objavili su da je dečak umro od zastoja srca, a policija je potvrdila da je ih je pozvao sam očuh i prijavio da je dete bez svesti.

Autopsija, čiji su rezultati objavljeni u ponedeljak, pokazala je da je dete umrlo od višestrukih povreda lobanje, ali još uvek nije poznato pod kojim okolnostima su one nastale. Mediji u Francuskoj pišu da je dečaku polomljen nos i da su pronađeni tragovi starijih povreda.

Tužilac Patrik Lelo izjavio je da je očuh, kao vid kazne zato što je dečak piškio u krevet, naterao dete da izađe napolje u pola noći da trči oko kuće, dok ga je on pratio na bicikli.

Očuh, koji je zajedno sa majkom priveden u policiju, potvrdio je da je navode tužioca, a u izjavi policiji rekao je i da je Janis imao eneurezu, odnosno poremećaj kontrole bešike koji se manifestuje nevoljnim mokrenjem.

Majka i očuh privedeni u policiju pod optužbom da su "dobrovoljnim nasiljem izazvali smrt bez namere".

Par koji je u braku od avgusta 2015. godine nije od ranije poznat policiji. Oboje su nezapoleni, a osim Janisa, nisu imali dece. Komšije kažu da su roditelji dečaka izgledali kao obični ljudi i da nikada nisu primeteli nikakve znakove nasilja.

- Ona (dečakova majka) doselia se ovde pre dva ili tri meseca. Javljali smo se jedni drugima, ali nismo imali neku ozbiljnu konverzaciju. Nismo znali ništa o njoj. Čini se da se bavila fotopgrafijom - rekao je jedan od komšija.

I drugi potvrđuju da je dečakova majka bila ljubazna i uljudna, kao i da je dete uvek bilo pristojno obučeno.

Rođaci ubijenog dečaka napravili su grupu na Fejsbuku u spomen tragično nastradalog Janisa, ali i da bi prikupili novac za njegovu sahranu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u