Društvo

OBOJITE LUCIFERA: Satanisti traže uvođenje njihovih knjiga u škole!

Objavljeno: 18.09.2014 | 15:28Izvor: Telegraf.rs

Sotonistički Hram smatra da bi se njihov udžbenik "Sotonistička knjiga aktivnosti za decu" trebalo naći na klupama javnih škola, obzirom na to da je distribucija religijske literature dopuštena i evangelistima i ateistima

Religijska organizacija Satanistički Hram na Floridi priprema izdavanje udžbenika za decu pod nazivom “Satanistička knjiga aktivnosti za decu” te planira inicijative s ciljem da se udžbenik nađe na klupama osnovnih škola.

Svoje stavove potkrepljuju činjenicom da je i ateistima i evangelistima omogućeno da svoju literaturu izdaju u lokalnim osnovnim školama. Sledbenici Sotonističkog Hrama tako smatraju da i njima mora biti pružena prilika da edukuju mlade naraštaje o svojoj religiji.

Poenta naše inicijative nije indoktrinacija, nego upravo suprotno. Učenicima treba omogućiti izbor – izjavio je Lucijan Grivs, portparol Sotonističkog Hrama u Njujorku, prenosi WFTV.

Takođe je naveo da će članovi Hrama ostavljati svoje reklamne materijale svuda gde god je to dopušteno hrišćanima i sledbenicima drugih religija, jer bi upravo te religije trebalo da zagovaraju jednakost i toleranciju.

Naša nastojanja podstaknuta su činjenicom da je drugim religijama omogućena distribucija dečjih udžbenika u školama, i zato smatramo da se nama to takođe treba dozvoliti. Osnovna škola Orandž Kauntija dopustila je evangelistima deljenje Biblija. Iako je to u suštini suprotno našim uverenjima, jer smatramo da religijskim reklamnim materijalima nije mesto u školskim klupama, sada tražimo jednakost i želimo da i nama bude omogućeno isto što i pripadnicima drugih religija – stoji u saopštenju za medije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u