Društvo

Obama mrzi cveklu, a Oland artičoke

Objavljeno: 25.07.2014 | 22:03Izvor: Blic

Članovi “Kluba šefova kuhinje”, koji okuplja lične kuvare svetskih lidera, otkrili su kako se hrane njihovi klijenti

Na meniju u Beloj kući nikada ne može da se nađe cvekla, jer američki predsednik ne podnosi ovo povrće. To je otkriveno na tradicionalnom sastanku kuvara najmoćnijih političara, održanom ove nedelje. Iako su se šefovi kuhinja zakleli da neće javno govoriti o prehrambenim navikama lidera, ipak je u javnost dospelo nekoliko informacija o tome šta se može naći na njihovim tanjirima.

Barak Obama je na nagovor supruge Mišel odlučio da zadrži Kristetu Komerford koja je kuvala za Džordža Buša.
- Ona je takođe majka tinejdžerke i imamo isto mišljenje o važnosti ishrane - rekla je Mišel Obama.
  Kristeta je otkrila da predsednik voli hamburgere i rebarca, ali je brokoli njegova omiljena hrana.

Članovi kluba su pomenuli da kraljica Elizabeta ne jede školjke, a njen glavni kuvar Mark Flanagan bira samo zdrave namirnice, pa je beli šećer zabranjen. On se toliko dosledno pridržava tog principa, da se posvađao sa svojim zamenikom Derekom Krosom koji je zbog toga dao otkaz, nakon 20 godina u kraljevskoj službi.

- Kros je imao običaj da svakog dana napravi za kraljicu po jedan slatkiš, a najčešće bi to bila saher torta ili kolači sa đumbirom koje su Vilijam i Hari obožavali. Flanagan je stalno imao zamerke na njegov rad i na kraju to više nije mogao da trpi - rekao je član kuhinjskog osoblja.

Hilton Litl, koji je zadužen za obroke predsednika Južne Afrike Tamoa Mbekija, otkrio je da je on zahtevniji od svog prethodnika Nelsona Mandele.
- Za Mandelu su kobasice sa pire krompirom bile najukusnije jelo - rekao je Litl.

Šefovi kuhinje su govorili i o tome da francuski predsednik Fransoa Oland mrzi artičoke, a britanski princ Filip obavezno popije čašu piva uz ručak. O ukusu Vladimira Putina niko nije diskutovao jer se kuvar ruskog predsednika nije pojavio na sastanku.

Beskućnici kao kuvari
Kuvari političara sarađuju sa britanskom fondacijom “Više od hrane” koja bivšim beskućnicima nudi besplatne časove kuvanja. Majkl Džouns (57) tako je dobio priliku da pravi biskvite sa Obaminom kuvaricom. “Živeo sam na ulici godinu i po dana. Ovo je velika čast”, rekao je on.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u