Društvo

NOVI UPAD U BELU KUĆU: Napadač preskočio ogradu i pokušao doći do Obame!

Objavljeno: 23.10.2014 | 09:39Izvor: Kurir

Napadača koji je preskočio ogradu i upao u Belu kuću napao je službeni pas koga je prvo šutnuo, a kada se životnjina bacila na njega uljez je ekspresno uhapšen.

VAŠINGTON - Američka policija uhapsila je sinoć jednog muškarca koji je preskočio ogradu Bele kuće, u delu zdanja gde živi predsednik SAD Barak Obama.

"Jedan muškarac je u sredu uveče oko 19.00 preskočio ogradu u severnom delu Bele kuće i odmah je uhapšen", izjavio je Edvin Donavan, portparol elitne policijske jedinice zadužene za Obaminu bezbednosti.

Donavan je dodao da je uhapšeni prebačen u obližnju bolnicu.

Američki mediji preneli su video snimak na kojem se vidi muškarac kako snažno šutira psa koji se bacio na njega. On je odmah potom uhapšen.

Jedan vojni veteran, naoružan džepnim nožem, polovinom septembra preskočio je ogradu Bele kuće i pretrčao 60 metara travnjaka kako bi ušao na glavna vrata. Prošao je kroz nekoliko prostorija pre nego što je uhapšen.

Obama i njegova porodica nisu tada bili u zgradi, ali je incident pokrenuo raspravu o propustima u zaštiti američkog predsednika, što je dovelo da ostavke direktorke tajne službe zadužene za Obamino obezbeđenje.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u