Društvo

NOVA BIZARNA IGRA U ŠKOLAMA: Preskoči tri drugarice i onda zajaši jednu od njih

Objavljeno: 26.11.2014 | 13:55Izvor: Telegraf.rs

Devojčice iz Meksika stoje u savijenom položaju, dok ih drugari preskaču i ostaju na njihovim leđima, što podseća na jahanje i našu staru tradicionalnu igru "Trule kobile".

Deca se godinama unazad igraju istih ili sličnih igara, koje su igrali i njihovi roditelji, kao i babe i dede, a i generacije pre njih. Iako je moderna tehnologija uznapredovala i pružila klincima različite kompjuterske igrice i društvene mreže koje ih previše okupiraju, ipak postoje i oni mališani koji još uvek uživaju u tradicionalnim igrama.

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu, prikazani su učenici iz Meksika, koji u svom školskom dvorištu igraju igru koja je posmatračima zabavna koliko i njima samima. Devojčice u školskim uniformama stoje u savijenom položaju, dok ih drugari preskaču i ostaju na njihovim leđima, što podseća na jahanje. U jednom trenutku su čak svi popadali, jer drugarice nisu mogl da izdrže njihovu težinu, kao ni glupu ideju koju su imali.

Ova dečija igrica podseća na našu staru “Trule kobile”, čiji je cilj bio da preskočiš svog drugara dok on povijen stoji ispred tebe. Neki su čak imali i pravilo da posle uspešnog preskakanja, potapšu svog vršnjaka po zadnjici.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u