Društvo

NIKO NEMA ODGOVOR: Ovo su najveće misterije koje su obeležile 2014. godinu

Objavljeno: 20.12.2014 | 00:17Izvor: Telegraf.rs

Tokom 2014. godine desilo se mnoštvo neobičnih stvari, a ovo su samo neke od većih misterija koje su još uvek ostale nerazjašnjene

Godina 2014. ostati će zapamćena kao jedna od onih koja je iza sebe ostavila brojna nerazrešena pitanja, a od kojih ćemo vam neka predstaviti u nastavku.

LOBANJA NA MARSU

Divovska stena pronađena na Marsu mogla bi biti lobanja drevnog, divovskog bića, možda ostatak bivšeg žitelja planete.

Neki spekulišu da se radi o ljudskim precima koji nisu nužno potekli sa Marsa, ali su tamo živeli. Na kraju krajeva, ljudska mitologija je prožeta divovima, a možda jednom saznamo i u kakvom smo tačno odnosu sa njima.

NLO IZNAD KIPA SLOBODE

Prizor snimljen u Njujorku još je uvek misterija, a u snimku koji je završio na internetu vidi se tamni objekt koji leti iznad poznatog spomenika. Da li je reč o vanzemaljskim posetiocima?

To je još jedna misterija koji nam nije objašnjena u 2014. godini.

ODAKLE POTIČE VODA?

Naučnici su se dugo nadali da će proučavanjem kometa saznati poreklo vode na Zemlji. Međutim, istraživanje kometa pokazalo je da sadrže puno više deuterijuma, što sugeriše da voda u kometima ima drugačiji izvor od one na Zemlji pa se još uvek nameće pitanje odakle voda na Zemlji?

Foto: esa.int

Foto: esa.int

ČUDOVIŠTE SA NOVOG ZELANDA

Još jedna misterija koji je ostao bez odgovora jeste i brazda nastala u novozelandskom zalivu, za koju se pretpostavlja da je posledica lokalnog čudovišta. Brazda vidljiva iz vazduha još uvek nije obašnjena.

Printskrin: Google Maps

Printskrin: Google Maps

LET 370

Avion Malezije erlajnsa još uvek nije pronađen, a njegova sudbina još je jedan misterija koji možda nikada nećemo odgonetnuti, što je posebno uznemirujuće za sve one čiji su prijatelji i članovi porodica nestale samo tako sa lica Zemlje.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u