Društvo

Mače je ležalo mrtvo na dnu legla. Tako su barem mislili...

Objavljeno: 22.04.2014 | 22:36Izvor: Blic

Kada je pronađeno, malo leglo mačića bilo je u katastrofalnom stanju. Bili su puni buva, oči su im bile krmeljive i inficirane, a majka pothranjena i poludivlja. Bilo je očigledno da im je preko potrebna ljudska pomoć, pa ih je dobri Samarićanin odveo u centar za spasavanje mačaka “Fabuolus Felines NWA”. Činilo se da će se svi oporaviti, osim jednog, najslabijeg.

Svi mačići su bili bolesni, ali ispod braće i sestara iz legla, ležalo je bezoblično stvorenje, koje se nije micalo. Bilo je to najmanje i naslabije mače u leglu.

Spasioci su mislili da je mrtvo.

Ali, bilo je živo. Dali su mu ime Mali Stjuart, po mišu iz istoimenog filma. Dehidrirao je, izgubio dlaku i imao je tešku infekciju očiju.

Nije imao ni 85 grama, dok su njegovi braća i sestre bili teški oko 250 grama. Bio je star 2-3 nedelje.

Očistili su mu oči toplim slanim rastvorom i počeli da ga hrane pomoću cevčice (slikali su ga pored masti za usne radi poređenja).

U roku od nedelju dana težina mu se udvostručila. I ne samo to - više nije izgledao kao mišić, već je polako počeo da poprima karakteristike mačke.


Ovo je Stjuart pored jednog mačeta iz istog legla. U poređenju s njim, ostali su delovali ogromno.

Njegova poludivlja mama je bila uznemirena i nije htela da doji svoje bebe, ali je surogat-mama Besi spremno priskočila upomoć.

Besi se pobrinula da Stjuart dobro jede.

Iako je imao braće i sestre iz istog legla, stekao je prijatelje i među polubraćom i polusestrama (brat je odmah iza njega na slici).

Kada je napunio šest meseci, Stjuart je izgledao kao prava mačka, ali mu je glava i dalje bila prevelika u odnosu na telo. Ugledao se na Besi i počeo da jede čvrstu hranu.

Sa osam meseci, konačno je došao do težine od pola kilograma. Sa 12 meseci, još nije napunio kilogram.

Kada je došao na svet, Stjuart je bio mnogo slabiji i manji od svoje braće i sestara Moče, Keksa, Omleta, Ječmene Kaše, Palačinke i Pop Tarta, ali je zahvaljujući borbenom duhu i dobroj volji i zalaganju svojih spasilaca doživeo neverovatan oporavak.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u