Društvo

LUDILO: Htela da se utopi, voda je izbacila, a ribari silovali!

Objavljeno: 22.12.2014 | 23:35Izvor: Telegraf.rs

Devojka iz Indije, koja je pronađena na jedan kilometar udaljenosti od mesta sa kojeg je pokušala da sebi oduzme život, tvrdi da je bila silovana dok je u polusvesnom stanju ležala na obali

Indijka koja je preživela pokušaj samoubistva, koje je želela da počini zajedno sa svojim roditeljima i četiri sestre, silovana je od strane dvojice ribara koji su je pronašli na obali nakon što ju je more izbacilo.

Žrtva i njena porodica pokušali su da izvrše masovno samoubistvo 18. decembra, nakon što su iseljeni iz svog doma u indijskom gradu Pudučeriju.

Dve sestre i majka su se udavile, dok su nesrećna devojka, njen otac i druge dve sestre preživeli, s tim što ih je more izbacilo na različitim lokacijama duž obale.

Devojka, koja je pronađena na jedan kilometar udaljenosti od mesta sa kojeg je pokušala da sebi oduzme život, tvrdi da je bila silovana dok je u polusvesnom stanju ležala na obali.

Uhapšena su dvojica ribara, tačnije lovaca na rakove, i identifikovani su kao S. Radža (35) i njegov rođak K. Vijajkumar (32). Policijski zvaničnici su potvrdili da su uhapšeni priznali zločin silovanja.

Nesrećna porodica živela je u ašramu, vrsti malog manastira koji su uobičajeni u Indiji, iz kojeg su prinudno iseljeni usled odluke Vrhovnog suda.

Nakon što su ostali na ulici, pokušali su zajedničko samoubistvo.

Indija već godinama ima ozbiljan problem sa zločinima silovanja, a pažnju svetske javnosti privukao je slučaj žene koja je 2012. godine preminula usled brutalnog grupnog silovanja u Nju Delhiju.

Nakon tog zločina koji je šokirao svetsku javnost, Indija je donela oštrije mere zakona za silovatelje. Međutim, u nedavno sprovedenoj anketi, čak 91 odsto žena izjavilo je da ne vidi apsolutno nikakvo smanjenje nasilja nad ženskom populacijom.

U anketi “Hindusan tajmsa” učestvovalo je 2.557 žena, od kojih je čak 97 odsto izjavilo da su u jednom trenutku svog života bile žrtve seksualnog zlostavljanja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u