Društvo

KRVAVI LJUBAVNI TROUGAO: Nikola je zadavio i sa krova bolnice bacio trudnu Dejanu (FOTO)

Objavljeno: 26.10.2016 | 00:33Izvor: Telegraf.rs

Odlukom sudija Apelacionog suda, Nikola Kuzmanovski (23) iz sela Petrovac kod Skoplja, narednih 19 godina će provesti na robiji zbog ubistva bremenite žene, Dejane Zdravkovske (33) iz istog sela

Odlukom sudija Apelacionog suda, Nikola Kuzmanovski (23) iz sela Petrovac kod Skoplja, narednih 19 godina će provesti na robiji zbog ubistva bremenite žene, Dejane Zdravkovske (33) iz istog sela, koja je sa njim bila u vezi. 

Prava drama sa tragičnim krajem dešavala se 9. januara prošle godine oko 19 časova na krovu Klinike za dečije bolesti u Skoplju, gde je Dejana to veče bila dežurna. Ona je kao medicinska sestra radila na Odeljenju intenzivne nege.

Nakon žestoke svađe sa Dejanom, Nikola ju je jednom rukom zgrabio za vrat i počeo da davi, a drugom joj začepio usta i nos. Kada ju je zadavio, jednostavno ju je bacio sa krova Dečije klinike, koja ima sedam spratova. Dejana je bila u braku i imala je ćerku. Ona je bila u drugom stanju, a za to su znali njen suprug i ljubavnik.

Foto: telegraf.mk

Foto: telegraf.mk

Posle zločina, kada je uvideo šta je uradio, Nikola je i sam hteo da skoči sa krova. Njega su na vrhu zgrade primetili radnici obezbeđenja bolnice i o tome obavestili policiju.

Prvi su stigli pripadnici jedinice Alfa, koji su na betonu ispred klinike ugledali nepokretno telo žene. Policajci su prvo pokušali da reanimiraju ženu, a kada u tome nisu uspeli preneli su je u Urgentni centar koji se nalazi preko puta Dečije klinike. Na žalost, uprkos svim naporima lekara, Dejani više nije bilo spasa.

Dok su lekari Urgentnog centra pokušavali da spasu ženu, pripadnici jedinice Alfa su počeli da ubeđuju Nikolu da ne skoči sa krova Klinike. U pomoć su im ubrzo stigli specijalni policijski timovi obučeni za pregovore. Nakon pet sati ubeđivanja, Kuzmanovski je odustao od namere da izvrši samoubistvo. On je tada uhapšen, a zločin je, prema sopstvenom priznanju, izvršio zbog bolesne ljubomore.

Foto: sxc.hu / omar_franc

Foto: sxc.hu / omar_franc

Tokom suđenja, tužilaštvo je tvrdilo da je smrt kod žene nastupila zbog gušenja i povreda vrata, a odbrana je isticala da je žena stradala nakon pada sa krova bolnice jer joj je pukla lobanja. Advokati Kuzmanovskog su ubeđeni da se radilo o događaju sa nesrećnim okolnostima.

 

 

(D. J.)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u