Društvo

KO GA NE BI POŽELEO: Zavirite u najskuplji stan na svetu, vredan 300 miliona evra

Objavljeno: 22.08.2014 | 00:17Izvor: Telegraf.rs

Luksuzni penthaus se nalazi u neboderu koji ima predivan pogled na more, a ko bude želeo da ga ima u svom vlasništvu, moraće da izdvoji neverovatnih 300 miliona evra

Super bogati multimilioneri će moći da uživaju u neverovatnom petospratnom penthausu sa ogromnim bazenom bez ivica, koji ima svoj tobogan, i biće na prodaju sledeće godine.

Luksuzni stan na vrhu nebodera u Monaku ima predivan pogled na Mediteransko more, a budućeg vlasnika će koštati neverovatnih 300 miliona evra. Višespratni stan se nalazi u kuli “Odeon”, visokoj 170 metara, koja će biti druga najveća zgrada naMediteranu kada bude završena.

Foto: odeon.mc

Foto: odeon.mc

Neboder će imati zdravstveni centar, više bazena, ketering službu, a na usluzi će stanovnicima zgrade biti privatni šoferi i ostale servisne delatnosti.

Foto: odeon.mc

Foto: odeon.mc

Ali, penthaus je postavljen tako da se izdvaja i usred svog luksuza koje zgrada poseduje, sa bazenom i toboganom, i biće pravo malo igralište za milionera koji ga bude imao u svom vlasništvu.

Foto: odeon.mc

Foto: odeon.mc

“Odeon” će imati 70 velikih stanova i biće prvi neboder koji je izgrađen u Monaku od 1980. godine. Princ Renije, koji je tada bio vladar zemlje, odlučio je da ne gradi visoke zgrade na obali jer će one uništavati “karakter” kneževine.

Foto: odeon.mc

Foto: odeon.mc

Ali, 2009. godine, njegov sin i naslednik Albert preinačio je tu odluku i dao “zeleno svetlo” za izgradnju “Odeona”. Iako svetska ekonomska kriza nije zaustavila gradnju, ipak je uticala na to da se do sada proda samo 18 stanova.

Foto: odeon.mc

Foto: odeon.mc

Na izgradnju nebodera su se žalili stanovnici Bozoleja, susedsnog grada na drugoj strani granice sa Francuskom, koji se žale da više nemaju panoramski pogled.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u