Društvo

Islamisti 250 sirijskih vojnika skinuli, terali ih da hodaju kroz pustinju, pa ih brutalno ubili

Objavljeno: 29.08.2014 | 11:17Izvor: Telegraf.rs

Zastrašujući video-snimak prikazuje članove terorističke organizacije Islamska država kako su poređali nage sirijske vojnike, koje su naterali da marširaju kroz pustinju pre nego što su im oduzeli živote

Pripadnici Islamske države (IS) pogubili su 250 pripadnika sirijske vojske, koji su pokušali da pobegnu sa vojnog aerodroma Tabka, na severu zemlje, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

- Džihadisti su tokom noći pogubili na desetine sirijskih vojnika uhvaćenih u bekstvu nakon što je IS osvojila vazduhoplovnu bazu Tabka, izjavio je šef Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Samo pripadnici IS su se na Tviteru “pohvalili” kako su ubili 200 vojnika sirijskog režima. Pre nego što su ih pogubili, džihadisti su naterali vojnike da se skinu,ostavili su ih samo u gaćama i tako gole ih mučili da paradiraju kroz pustinju. Na kraju se ispostavilo da su marširali ka svojoj smrti.

Morali su tokom paradiranja da ruke drže na potiljku, a džihadisti su ih nazivali ovcama. IS je postavio i video-snimak ove egzekucije na svoj Jutjub kanal.

Džihadisti su osvojili Tabku u nedelju, nakon višenedeljnih borbi oko njega sa lojalistima. Time su dodatno ojačali kontrolu nad provincijom Raka, centrom njihovog samoproklamovanog “kalifata”.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u