Društvo

IMAM DIPLOMU I NISAM ALKOHOLIČAR: Ovaj beskućnik postao je zvezda interneta

Objavljeno: 20.11.2014 | 18:32Izvor: Telegraf.rs

Posle dugogodišnje borbe sa depresijom, ovaj čovek je završio na ulici i bio primoran da spava na različitim mestima u gradu, kao i da se sam snalazi šta će jesti tog dana

Grupa reditelja i režisera iz Ostina u Teksasu, odlučila je da snime kratak film sa ciljem da pomognu nekom kome je pomoć najpotrebnija. Oni su odlučili da snimevideo koji traje 7 minuta o životu jednog beskućnika, kako bi prikupili novac i učinili njegov život na ulici lakšim.

Film “Beskućnik snima jedan svoj dan” prikazuje svakodnevicu Sendija Šuka koji nema svoj dom i primoran je da se snalazi da bi opstao. Džozef Kostelo je pozajmio svoju kameru ovom nesrećnom čoveku kako bi nastao neverovatan dokumentarac koji je potresao ljude širom sveta. On je tokom snimanja iznosio svojestavove o stereotipima ljudi vezanim za skitnice, kao i svoje probleme sa kojima se suočava u svakom trenutku.

- Ne osećam se dobro. Beskućnik sam, a to me stavlja u grupu alkoholičara i narkomana.Ja imam diplomu i nikad nisam bio alkoholičar – rekao je on.

- Odrastao sam sedamdesetih godina, a tokom srednje škole i koledža, beskućnika gotovo da nije ni bilo, a danas ih je toliko puno. Sad sam jedan od njih – dodao je Šuk.

Ukoliko se prikupi dovoljna količina novca, ostvariće se cilj čitave kampanje da se Sendi vrati u Mičigen gde živi deo njegove porodice i tamo nađe posao. On kaže da je u ovu situaciju dospeo posle borbe sa depresijom koja je trajala nekoliko godina. Kao mali dečak od 14 godina, učlanio se u crkvu gde su imali rituale grupnih terapija i kontrole misli, što navodi kao jedan od razloga zbog kojih se našao ovde.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u