Društvo

HAPŠENJE U NEMAČKOJ Teroristi iz Pariza koristili Zastavin kalašnjikov?!

Objavljeno: 27.11.2015 | 07:36Izvor: Alo!

Teroristi koji su napravili krvoproliće u Parizu 13. novembra od Nemca su kupili dve automatske puške Zastava M70 - odnosno dva srpska "kalašnjikova".

Početkom novembra teroristi koji su 13. novembra izveli napad na Pariz, preko interneta kontaktirali su muškarca u Nemačkoj kako bi kupili oružje. Prema pisanju "Bild Cajtunga" oni su se interesovali za četiri "kalašnjikova".

Njihova narudžbina sadržala je dve automatske puške AK-47 kineske proizvodnje i dve automatske puške Zastava M70, koje se inače proizvode u Kragujevcu, u Srbiji.

Oružje je iz Pariza plaćeno 7. novembra, a kupac je arapskog porekla, piše nemačka štampa.

Prema objavljenim informacijama oružje je prodao Saša W. (34) iz Magstata u Baden Vitenbergu.

Osumnjičeni je priveden u ponedeljak, a policija poseduje dokaze da je on bio "u kontaktu" sa "Arapinom iz Pariza"

Saša W. je uhapšen kada je istragom otkrivena onlajn platforma koja se koristi za trgovinu oružjem.

Zastavina puška M70

Automatska puška M70 AB konstruisana na "Kalašnjikov principu", koja se proizvodi u Zastavi tokom 40 godina od nastanka, se koristi u vojnim snagama širom sveta. Regulator paljbe ima tri položaja: jedinična, rafalna, ukočeno. Mehanički nišani sa tricijumskim cevčicama obezbeđuju mogućnost nišanjenja u uslovima slabe vidljivosti. Tromblonski nišan je integralni deo gasne komore, a tromblonski nastavak je sastavni deo kompleta oružja. Sve automatske puške Zastava oružja u kalibru 7,62 x 39 mm koriste isti metalni okvir kapaciteta 30 metaka. Na pušku se može montirati podcevni bacač granata u kalibru 40 mm, model BGP 40mm M70.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u