Društvo

GLAVA MU JE NAOPAKO: On je rođen sa teškim hendikepom, ali je postigao više od mnogih

Objavljeno: 01.09.2014 | 18:21Izvor: Telegraf.rs

Klaudio Vijera de Oliveira (37) je rođen sa teškim deformitetima nogu i ruku, a glava mu je okrenuta naopako. Lekari su rekli njegovoj majci da dete nema gotovo nikakve šanse da preživi i da je bolje da ga ostavi da umre. Ipak, on je danas uspešan u poslu kojim se bavi.

Kada budete videli ovog čoveka, nećete imati prava da se žalite na svoje probleme! Brazilac Klaudio Vijera de Oliveira (37) uspeo je nemoguće stvari u životu iako je rođen sa teškim hendikepom.

Oliveira je rođen sa teškim deformitetima nogu i ruku, a glava mu je okrenuta naopako. Lekari su rekli njegovoj majci da dete nema gotovo nikakve šanse da preživi i da je bolje da ga ostavi da umre.

Ipak, Oliveirina majka nije htela ni da čuje za takvu opciju. I pored fizičkih nedostataka, Klaudio je danas ostvaren čovek, osim što je dokazao da doktori nisu bili u pravu, on danas radi kao računovođa i motivacioni govornik

- Još od kad sam bio dete nastojao sam da radim nešto. Ne želim da budam zavistan od pomoći drugih ljudi. Bavim se računovodstvom i konsaltingom.Naučio sam kako da upalim televizor, radio, da se javim na telefon, ali i da koristim interent i kompjuter. Sve radim sam – kaže Oliveira.

On piše sa olovkom koju drži u ustima, usnama upravlja telefonom, kao i kompjuterskim mišem, a ima i posebne cipele, koje mu omogućavaju kretanje po gradu.

- Ceo život prilagođavao sam moje telo svetu. Sada ne osećam da sam drugačiji.Ja sam normalna osoba. Ne vidim stvari naopako. To me pitaju svi koji slušaju moje javne govore. Sada mi je mnogo lakše da se nosim sa  javnošću, ne plašim se i mogu reći da sam profesionalan i međunarodni javni govornik i da dobijam pozive iz raznih delova sveta – kazao je ovaj rođeni borac.

Negova majka kaže da kada se rodio, jedva je mogao da diše. Svi su govorili da će umreti.

- Neki su mi rekli: Nemoj da ga hraniš, ionako umire! Ali za mene je on bio i još uvek je sreća. Klaudio je sada osoba baš kao i svaka druga, tako smo ga odgajili – rekla je njegova majka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u