Društvo

EVROPA KLJUČALA: Vozovi stoje, nema struje, ljudi kolabiraju na 40 stepeni!

Objavljeno: 02.07.2015 | 09:39Izvor: Telegraf.rs

Velike vrućine su pogodile Italiju, Francusku, Španiju i Portugaliju, što je uticalo na zdravlje stanovnika ovih zemalja, kao i na gužve u saobraćaju

U Velikoj Britaniji je jučerašnji dan bio najtopliji dan u poslednjih 10 godina. Temperature su dostizale čak 37 stepeni.

London je bukvalno “ključao” na 34 stepena, što je uticalo napovećanje broja hitnih intervencija. U celoj zemlji je bio blokiranželeznički saobraćaj, s obzirom na to da su neke linije obustavljene zbog opravdanog straha od savijanja metalnih šina na visokim temperaturama.

I u drugim evropskim zemljama – Francuskoj, Španiji, Italiji, Portugalu, Švajcarskoj – bila je slična situacija. Ekstremno visoke temperature dovele su do raznih oštećenja, pa je na zapadu Francuske više od 600.000 domova ostalo bez struje.

Temperatura u Parizu kreće se oko 39 stepeni, a na jugu zemlje mogla bi da naraste čak do 42. I u Francuskoj je bilo velikih problema u železničkom saobraćaju.

Gradske vlasti u Parizu ponudile su besplatno parkiranje, ograničile brzinu kretanja vozila i pozvale ljude da koriste javni prevoz, u cilju rešavanja aktuelnog problema.

U Kordobi u Španiji je izmeren temperaturni rekord, od čak 44 stepena Celzijusovih. Vlada je upozorila stanovništvo na pojačan oprez, posebno starije ljude kao i one s hroničnim bolestima.

Šta nas očekuje u narednom periodu?


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u