Društvo

EVO ŠTA SE DESILO IZNAD SIRIJE: Rusi napravili rekonstrukciju obaranja aviona! (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.2015 | 18:50Izvor: Telegraf.rs

Sjedinjene Američke Države veruju da je današnji upad ruskog vojnog aviona u turski vazdušni prostor trajao tek nekoliko sekundi, nakon čega su ga turski lovci oborili

Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se povodom jutrošnjeg incidenta, kada su turske vlasti naredile obaranje ruskog vojnog aviona na granici sa Sirijom.

– Turska je zabola nož u leđa Rusiji obaranjem ruskog vojnog aviona koji je tragao za teroristima – rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Ovim povodom se oglasio i Pentagon saopštivši da obaranje ruskog aviona SU-24 od strane turske ratne avijacije predstavlja samostalni čin Ankare, a nikako delovanje koalicije kojoj pripadaju i SAD.

Sjedinjene Američke Države veruju da je današnji upad ruskog vojnog aviona u turski vazdušni prostor trajao tek nekoliko sekundi, nakon čega su ga turski lovci oborili, izjavio je jedan američki zvaničnik.

Ta procena se, prema njegovim rečima, temelji na preliminarnim podacima, preneo je Rojters. Taj zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da SAD i dalje istražuju taj incident.

Turska je danas oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Pogledajte u videu kako je oboren ruski avion:

(Telegraf.rs / Tanjug / Kurir)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u