Društvo

Evo gde živi najviše svetskih milijardera

Objavljeno: 17.09.2014 | 17:38Izvor: Telegraf.rs

Najveći rast u broju milijardera zabeležila je Azija i ove godine iznosi 18,7 odsto u tom delu planete

Prema istraživanju kompanije Wealth-X i švajcarske banke UBS, na svetu postoji 2.325 milijardera a njihovo ukupno bogatstvo procenjeno je na 7.300 milijardi dolara. Ako se uporedi sa prošlogodišnjim brojem milijardera, ovogodišnji je porastao za 7 odsto, dok se ukupno bogatstvo povećalo 12 odsto. 

Evropa ima trenutno 775 milijardera sa ukupnim bogatstvom od 2.370.milijardi dolara sa ukupnim bogatstvom od 2.370.milijardi dolara, što je bilo dovoljno da zbaci Severnu Ameriku sa prošlogodišnjeg prvog mesta.

Najveći rast u broju milijardera zabeležila je Azija i ove godine iznosi 18,7 odsto u tom delu planete. Takođe, 52 nova milijardera pridružilo se klubu najvećih bogataša u Aziji, od čega je njih 33 iz Kine.

Što se tiče država ponaosob, SAD je na prvom mestu po broju imućnih sa 571 milijarderom, a za njom sledi Kina sa 190 milijardera. Došlo je do promena na trećem i četvrtom mestu top-liste država u kojoj žive najbogatiji ljudi sveta, kada je Velika Britanija izgurala Nemačku na mesto ispod nje.

Rezultati u izveštaju pokazuju da je prosečna starost milijardera 63 godine što je u poređenju sa prošlom godinom za godinu manje. Inače, od 2325 milijardera samo286 su žene.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u