Društvo

Dirljiva priča jedne hrabre surogat majke: Boriću se za sve svoje bebe!

Objavljeno: 28.05.2016 | 18:28Izvor: medio.rs

Melisa Kuk, koju je jedan Gruzijac unajmio da mu rodi decu, a potom tražio da abortira jedan fetus jer nema para za izdržavanje, bori se da viđa sve troje beba koje je rodila i traži da se kalifornijski zakon o surogatstvu promeni kako bi i "majke" mogle da se pitaju.

Melisa Kuk ima 48 godina. Majka je četvoro dece i dospela je u javnost širom sveta kada je rekla da ne želi da se odvoji od trojki koje je nosila kao surogat majka. Melisa kaže da nikad neće odustati od svoje borbe da viđa sve troje dece koje je rodila u februaru. Ona je čak htela i da zadrži jednu od beba, ali u tome nije uspela.

"Volela sam ih dok su bili u meni. I dalje ih volim. Osećam da su deo mene", izjavila je u intervjuu za Good Morning America.

Kako pišu američki mediji, Melisu Kuk iz Kalifornije je unajmio jedan Gruzijac kao surogat majku. U februaru je rodila trojke nakon što se podvrgla "in vitro" oplodnji, sa spermom čoveka koji ju je unajmio i tri jajne ćelije anonimne donorke.

Potpisala je ugovor o surogatstvu pre nego što je saznala koliko će embriona zapravo nositi. Biološki otac je imao pravo da smanji broj fetusa koje ona nosi iz medicinskih razloga, piše "Nedeljnik".

Već u ranoj trudnoći, Melisa Kuk je izjavila za ABC News, da joj je biološki otac dece jednom rekao da on želi samo dve bebe uz objašnjenje da nema dovoljno novca za podizanje trojki. Reč je o pedesetogodišnjem čoveku, koji živi sa svojim roditeljima.

"Smešno je da sada kaže oh.. predomislio sam se. Ne može tako", smatra Melisa. "Rekla sam mu da se sabere i da ćemo smisliti već nešto".

 

Robert Valmslej, advokat biološkog oca, izjavio je za ABC News da je njegov klijent pitaoMelisu Kuk da abortira jedan od fetusa iz brige "za njeno zdravlje i za zdravlje dece". On takođe tvdi da je nekoliko lekara savetovalo Melisu Kuk da abortira jedan od fetusa zbog njenih godina. Advokat Valmslej je objasnio i da je Melisa stupila u kontakt s njegovim klijentom rekavši da on nju može da zamoli da uradi tako nešto, ali ne može nikako da je primora na abortus.

Najvažnije od svega, ta deca su apsolutno njegova", istakao je advokat biološkog oca koji se u medijima sve vreme pojavljuje isključivo pod inicijalima.

C. M. je posvećen svojoj deci", dodaje advokat. "Brine o njima. Deca su srećna i vrlo lepa. Ne poričemo da je teško brinuti o troje dece, niko to ne bi porekao, ali on ih voli i posvećen im je svakodnevno."

Melisa je rešila da problem iznese pred sud. U ponedeljak je zatražila od sudije u Los Anđelesu da joj dozvoli da viđa svu svoju decu, kako bi uvek mogla da zna da su u redu.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Advokat Melise Kuk rekao je za ABC News da je "Melisa želela da uradi ono što je najbolje za decu".

Elura Nanjoj, pravni stručnjak koji je uključen u proces, smatra da bi svako primoravanje žene na abortus bilo vrlo grubo kršenje njenih prava: "Niko nikad ne bi sproveo takvu odredbu".

Kad je Melisa rodila tri zdrave bebe u februaru, rekla je da joj nije dozvoljeno da ih vidi i da po zakonu niko iz bolnice nije smeo da joj da bilo kakvu informaciju. Ona je, zajedno sa svojim advokatima, tvrdi da je biološki otac trojke odveo kući nakon što su u bolnici provele skoro dva meseca.

"Noćima nisam mogla da spavam. Plakala sam i pitala se šta će biti sa decom, da li će o njima neko brinuti.", rekla je Melisa za ABC News.

Podnela je tužbu jer želi da bude sigurna da su deca u dobrim rukama. Takođe, uveliko radi na tome da se zakon o surogatstvu za trudnoću promeni u Kaliforniji.

"Borićemo se da se zakon promeni kako bi sudovi mogli da gledaju šta je u najboljem interesu dece, kako bi surogat majke imale pravo da se pitaju", potvrdio je Majkl Kaspino, drugi advokat Melise Kuk.

"Bilo bi divno kad bih mogla da uzmem u ruke tu decu i da im dam do znanja da se borim za njih", objasnila je Melisa.


Advokat tuženog je na to odgovorio da njena tužba sadrži previše "pogrešnih činjenica".

"Njihov cilj je da parnicu prebace na teren medija i da mog klijenta razvlače po sudovima dok ga finansijski ne iscede. Da zaista brinu za tu decu, ne bi izvlačili sav novac od njihovog oca".

 

IZVOR: STORY.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u