Društvo

DEL BOJ I RODNI SU SRBI: Dokazao Dejli Miror!

Objavljeno: 28.01.2015 | 17:45Izvor: Telegraf.rs

Britanski časopis Miror uočio je sličnost između osveštavanja vodovoda u Novom Sadu sa jednom epizodom popularne serije "Mućke" pod nazivom "Pekamsko čudo"

Poznati britanski magazin Miror našao je sličnost između osveštavanja vode u Novom Sadu sa jednom od epizoda popularne serije “Mućke“.

Uprava srpskog grada Novi Sad pretpostavljala je da će osveštavanje vodovoda od njega načiniti religijsko svetilište, aligrađani smatraju da je u pitanju ideja kojom bi se ponosio Del Boj – navodi Miror.

Naime, u priči o Novom Sadu, oni podsećaju na epizodu “Mućki” snimljenu 1986. pod nazivom “Pekamsko čudo” u kojoj braća Rodni i Del pokušavaju da ubede sveštenstvo da su suze koje teku iz očiju kipa device Marije ustvari sveta vodica.

Printskrin: Youtube/BBCWorldwide

Printskrin: Youtube/BBCWorldwide

Međutim, kako se kasnije ispostavlja, u pitanju je samo kišnica koja se sliva u statuu kroz krov koji prokišnjava. Stanovnici Novog Sada sebe sada doživljavaju kao junake tv serije posle tvrdnji da kroz česme u njihovim stanovima protiče “sveta vodica”.

Sveštenik koji je osveštao vodu u direkciji Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, povodom krsne slave te firme, Bogojavljenja, je rekao da je na ovaj načikn blagoslov prenesen i na vodu koju će ubuduće piti Novosađani iz svojih česmi.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u