Društvo

Da li je vanzemaljac iz Atakame ljudsko biće?

Objavljeno: 23.07.2014 | 16:05Izvor: Telegraf.rs

Ovo neobično stvorenje, koje neodoljivo podseća na vanzemaljce iz filmova, je 2003. iskopano u pustinji u Čileu. Skelet veličine 15 centimetara imao je tvrde zube, ispupčenu glavu i čudno zaobljeno teme.

Od kako su ostaci malog humanoida iz Atakame, pustinje u Čileu, koji je poznat pod nadimkom Ata, pre više od 10 godina, pojavile su se razne spekulacije o njegovom poreklu. Iako su stručnjaci utvrdili da je reč o nekoj vrsti mutiranog muškarca, i dalje se polemiše da li je reč o vanzemaljcu.

Nagađalo se da je reč o abortiranom fetusu, majmunu, ali najčešće da je reč o vanzemaljskom biću, koje je palo na Zemlju. Posebno uzbuđenje Ata je izazvao među pristalicama teorije o posetama neidentifikovanih letećih objekata (NLO) našoj planeti. Za njih je to bio neoboriv dokaz i veliki proboj u potrazi za vanzemaljskim oblicima života.

Prema analizama američkih naučnika na osnovu uzoraka iz koštane srži, utvrđeno je da je reč o “interesantnoj mutaciji” muškarca koji je posle rođenja živeo svega šest do osam godina.

- Mogu sa sigurnošću tvrditi da nije reč o majmunu. To je čovek – bliži ljudima nego šimpanza. Živeo je od šest do osam godina – izjavio je Geri Nolan direktor odeljenja za biologiju matičnih ćelija na Stenford univerzitetu u Kaliforniji.

Ipak, iako su rezultati pokazali da je skelet bliži ljudskom poreklu, DNK se razlikuje za 9 procenata. Na tom procentu DNK nije dalja ljudsku genetsku referencu.

Na kraju, bilo da je reč o humanoidu ili biću sa neke druge planete, sigurno je da će i pobornici teorija zavere i pristalice nauke, uvek biti na dijametralno suprotnim stranama.

Inače ovo stvorenje je 2003. otkrio jedan lokalac koji je tragao za istoriskim znamenjima. On je otkrio belu krpu u koju je bio zamotan “čudni skelet ne veći od 15 centimetara. Stvorenje je imalo tvrde zube, ispupčenu glavu i čudno zaobljeno teme. Telo je bilo prekriveno nekom vrstom krljušti tamne boje. Za razliku od ljudi, imalo je devet rebara.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u