Društvo

BOLNA ISPOVEST JEDNE MAJKE: Ćerki je kupovala na ulici heroin za fiksanje, a razlog je JEZIV!

Objavljeno: 14.03.2017 | 13:04Izvor: medio.rs

Anonimna majka ispričala je zašto je ćerki kupovala heroin kako bi se mogla drogirati.

Šta biste uradili da otkrijete da je vaše dete zavisno o heroinu? Da vaše dete ima tešku apstinencijsku krizu? Da li joj pomogli ili da li biste čekali zdravstveni sistem da uradi svoje?

Jedna majka iz Engleske pribegla je ekstremnom rešenju. Kako piše BBC, odlučila je kupiti svojoj ćerki heroin.

Njena ćerka je počela da povraća i da plače, bila je histerična i osećala se katastrofalno. Majka ju je pitala: "Može li ti pomoći neko s ulice?". Zvala je sve svoje poznanike, provela je više od sat vremena na telefonu, ali niko joj nije mogao prodati metadon. Na crnom tržištu postojao je samo heroin. Zbog toga je odlučila da joj kupi drogu.

Foto ShutterstockFoto Shutterstock



Kaže da je sve počelo pet godina ranije. Ćerka je tada imala tek 18 godina i stigle su je životne promene. Prijatelji su upisali fakseve, veza u kojoj je bila srećna se raspala i osećala je da joj život ide nizbrdo. Počela je sve više da spava, sve češće se družila s pomalo mračnim tipovima i jednog dana je sve izašlo na videlo.

"Zamisli najgoru stvar koja mi se može dogoditi", rekla je ta anonimna ćerka svojoj majci. Isprva je majka mislila je trudna. "Ne, puno gore. Najgore što možeš pomisliti". Tada je ćerka priznala da je zavisna od droge.

 

"Bio je to najgori dan mog života", ispričala je potresena majka. Gotovo istovremeno počela je da razgovara s ćerkom o tome kako bi trebalo da prestane da uzima drogu.

Čerka nije ni razmišljala o tome da ima problema sa uzimanjem droga, bilo joj je zabavno. U jednom trenutku porodica joj je dala ultimatum ili droga ili porodicu. Nečega se morala odreći. Ona je odabrala drogu i porodica ju je izbacila na ulicu.

"Mrzela sam je. Mrzela sam je tako jako", kaže majka. Kaže i da je bila jako razočarana u ćerku zato što je imala velika očekivanja, a ćerka je imala veliki potencijal. Bilo je nekih uspeha, ali ništa nije potrajalo. Čak ni kad je dobila posao u vojnoj policiji nije odustala od drogiranja. Vikendima je izlazila do zore i danima nije spavala, što se odražavalo na poslu. Jednog dana je zaspala za volanom na autoputu i ​​udarila je u ivičnjaka.

Majka je nazvala vojsku i rekli su da sumnjanju da im se ćerka drogira, i dobila je otkaz i život je ponovo krenuo nizbrdo. Izgubila je vozačku dozvolu zato što je uhvaćena kako vozi pod uticajem droge. Prestala je da razgovara sa porodicom i tri meseca nisu imali nikakve kontakte.


Pred Božić je nazvala majku i rekla da ništa ne pomaže. Možda je mislila da će joj rastojanje pomoći u odnosima sa porodicom, ali ništa nije pomagalo. Na kraju je pristala doći na božićni ručak, ali videlo se da nije u najboljem stanju. Bila je toliko iscrpljena da je zaspala za stolom. Pristala je da idi kod psihoterapeuta, ali ništa nije pomagalo. Nikako se nije mogla rešiti zavisnosti.

Jedna krađa je prelomila sve. Ukrala je ček na 1.000 funti od majke i unovčila ga. Tad je porodice prekipelo i podigli su tužbu. Sud je na kraju naredio obavezno odvikavanje, a zato što porodica nije htela da ona završi u zatvoru, osuđena je na kućni pritvor. Tad se opet pojavila apstinencijska kriza. Niko nije hteo da joj proda metadon, a porodica joj nije htela kupovati drogu. Majčinske ljubav je pobedila i pristala je odvesti ćerku u deo grada gde je obično kupovala drogu. Njen suprug nije tako video sve što se dogodilo. Danima nije mogao da prihvati ga je ona tako izdala.

Dogovorili su se da joj nikad neće kupovati drogu, neće davati novac ili poklone koje bi ćerka mogla lako prodati i tim novcem kupi drogu. Ipak, nekako su uspeli isplivati i sud je relativno nedavno naredio metadonsku terapiju.

Napokon se navikava na život s porodicom. Napokon je dobila i psa za kojeg se može brinuti. "Sada joj verujem da mi neće ukrasti novac. Zbog krađe se ne brinem. Ne verujem joj da će izbegavati staro društvo zato što je to jako spor proces. Već devet nedelja prolazi testove na droge i čini mi se da napokon idemo u pravom smeru" , završava svoju priču brižna majka.

Foto ShutterstockFoto Shutterstock


ekpress.hr


 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u