Društvo

AMERIKANCI U STRAHU: Kineski dron "Božanski orao" otkriva i nevidljive letelice!

Objavljeno: 29.05.2015 | 20:43Izvor: Telegraf.rs

Božanski orao je visinski UAV dizajniran da detektuje avione na velikoj udaljenosti. Sklop ove mašinerije je napravljen tako da nema nedostatke veštačke inteligencije

Kina lansirala dron pod nazivom “Božanski orao” koji može da detektuje avion na velikoj udaljenosti od radara. 

Prvi let “Božanskog orla” prvi put se dogodio navodno u februaru ove godine, ali da su se sada prvi put na internetu pojavile njegove fotografije, prenosi Dejli mejl.

Slike su se pojavile nakon objavljivanja dokumenta kineskog Ministarstva odbrane koji poziva na poboljšanje ekspedicionih sposobnosti vojske.

“Božanski orao” može da stelt letelice locira i uz pomoć svojih specijalnih radara. Sklop ove mašinerije je napravljen tako da nema nedostatke veštačke inteligencije, več samo u fizičkim sposobnostima.  Dugačak je 18 metara sa rasponom krila 50 metara.

Mnogi stručnjaci smatraju dronove “nezdravim mašinama za ubijanje” i pozivaju sve da spreče dalji razvoj smrtonosnih sistema autonomnog oružja.

Kineska avijacija ne zna kakav će status dobiti ovaj dron, smatraju da on ubuduće može postati prva supersonična bespilotna letelica na svetu, ako se pokaže uspeh.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u