Društvo

AMERIKA VIŠE NIJE NAJPOPULARNIJA ZEMLJA NA SVETU: Pogledajte koja ju je država pobedila

Objavljeno: 22.11.2014 | 10:50Izvor: Telegraf.rs

SAD su se dugo nalazile u samom svetskom vrhu, kada se radilo o popularnosti, ali promene na globalnoj svetskoj sceni prebacile su ih na drugo mesto

Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da SAD više nisu najpopularnija država, već da im je to mesto preuzela Nemačka svojom radnom etikom i visokim kvalitetom života. Posle 5 godina, Nemci su ipak pobedili svoje protivnike u ovom takmičenju za sam svetski vrh.

Ova anketa je imala za cilj da pomogne vladama i organizacijama koje upravljaju poslovima države, da stvore međusobnu saradnju i formiraju jaku nacionalnu sliku i ugled. Ovogodišnja studija obuhvatila je 20.000 ispitanika iz 50 zemalja koji su iskazali svoje mišljenje vezano za kulturu, turizam i narod.

Ovako izgleda rang lista najpopularnijih država:

1. Nemačka

2. SAD

3. Velika Britanija

4. Francuska

5. Kanada

6. Japan

7. Italija

8. Švajcarska

9. Australija

10. Švedska

Ono što je doprinelo zameni mesta na listi, jeste i pobeda fudbalskog tima Nemačke na Svetskom kupu 2014. godine. Pored uspeha u oblasti sporta, stabilna ekonomija i političko vođstvo učinili su ovu zemlju apsolutnim pobednikom.

SAD je ostala na vrhu u oblasti savremene kulture, ali nije uspela u oblasti globalnog mira i bezbednosti, na šta su izuzetno uticali odnosi sa Egiptom i Rusijom.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u