Društvo

ALKOHOL ĆE BITI ZABRANJEN ZA MLAĐE OD 25 GODINA: Počela velika kampanja u SAD za promenu zakona

Objavljeno: 17.12.2014 | 18:25Izvor: Telegraf.rs

Naučnici su istraživali su podatke policije kako bi utvrdili koje mere bi najefektnije sprečile vožnju u pijanom stanju jer u Americi svake godine zbog vožnje u pijanom stanju pogine preko 10.000 ljudi

Američki stručnjaci došli su do zaključka da je maloletničkoj vožnji u alkoholisanom stanju najbolje stati na put povećanjem granice dozvole za konzumaciju alkohola sa 21. na 25. godina.

Džejms C. Fel sa Pacifičkog instituta za istraživanje i procenu i Gregori Blos Nacionalnog instituta za zloupotrebu alkohola i alkoholizam istraživali su podatke policije kako bi utvrdili koje mere bi najefektnije sprečile vožnju u pijanom stanju, prenosi Egzaminer.

Istraživači kažu da za sada ne postoji politička volja za ovo rešenje, zbog čega su izučili podatke vezane za ove prekršaje. Zaključili su da su veća policijska kontrola i veći broj presuda za vožnju u alkoholisanom stanju poslednih 25 godina jedine mere koje su dale rezultate.

Studija je postavila osnov za povećanje dozvole za konzumaciju alkohola sa 21. na 25. godina i smanjenje dozvoljene količine alkohola u krvi na 0.05 odsto. Izveštaj podseća da u Americi svake godine zbog vožnje u pijanom stanju pogine preko 10.000 ljudi.

Prohibicija će izgledati kao mačiji kašalj u odnosu na ovo podizanje granice godina.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u