Zanimljivo

ZORICI NIKO NIJE MOGAO DA ODOLI! Ovo je prva srpska starleta! (VIDEO+FOTO)

Objavljeno: 30.08.2016 | 23:45Izvor: medio.rs

Osvojila je sve već prvim pojavljivanjem na televiziji, a paparaci su je jednostavno obožavali.

Danas su mnoge starlete u centru pažnje u medijima, ali nekada ih nije bilo toliko. Nekada je bila samo jedna – Zorica Gajdaš. Ova Beograđanka je bila glumica, imala je nekoliko sitnih uloga, ali je poznata postala zbog toga što je volela da je fotografišu i što joj nije msetalo da je paparaci prate u stopu.

Oni koji nisu imali prilike da je sretnu, mogu je videti u kadrovima filma “Lito vilovito”, gde je bila zapažena zbog svojih oblina, duge plave kose i prirodne lepote, za razliku od današnjih starleta koje svoju lepotu najčešće duguju plastičnom hirurgu.

– Fotografi su me opsedali, a ja sam uživala da vidim sebe u novinama i naprosto sam se gušila u svojim slikama. Nisam uporna osoba i često sam se bavila raznim poslovima, a sada ne znam šta ću još biti. O meni se uvek pisalo da sam jugoslovenski simbol seksa, neuništiva i nezamenjiva – rekla je Zorica za časopis “Nada” 1981. godine.

Zorica je, za razliku od današnjih starleta, imala i talenat za glumu, ali nije želela mnogo da se trudi.

zorica-gajdas, YoutubeFoto: Youtube

– Svesna sam da nisam ništa naročito napravila na filmu, ali sam zato u to vreme bila najslikanija glumica. Snimila sam preko 40 filmova, ali to nisu bile zapažene uloge već epizodne. A sada, kad bih u zrelim godinama mogla napraviti nešto pravo, odustala sam od svega. Ja sam jednostavno takav tip. Sve radim samo dokle meni paše – rekla je tada.

U to vreme je bilo mnogo glumica, ali je ona definitivno bila najfotografisanija od svih, jer se izdvajala svojom lepotom.

– Danas se glumica pojavi u jednoj televizijskoj emisiji ili u jednom filmu i već sutradan zaboravite kako izgleda. U ono vreme dok sam bila popularna, kad bih ušla u restoran, svi bi ustajali od stolova, zaustavljali su automobile na ulici, dobacivali, prepoznavali me. To mi je godilo, bila sam srećna – priznala je Zorica.

Pričalo se da niko nema tako uzak struk i toliko savršeno telo kao ona, a tako poželjnu ženu nisu mogli da ne prate skandali. Ona ih nije pravila, ali pošto je često bila u poznatih i istaknutih društvu muškaraca, ljubomorne žene su pravile problem.

– U to vreme su moje slike izlazile dnevno u dva tri lista, a obavezno je jednom nedeljno bila i naslovna strana sa mnom. I onda čim ustanem odmah odem da kupim sve novine da vidim koja mi je slika objavljena. Uvek sam bila oduševljena, jer kažu da sam fotogenična, a foto-reporteri su me naprosto opsedali. Uživala sam u tome, imala sam puno novina oko sebe, gušila sam se u njima i svojim slikama. Bilo je to doba Merlin Monro i Bridžit Bardo, pre 22 godine, i tako sam ja bila ne slična njima, ali su me upoređivali, bila sam zanimljivija, imala sam nešto specifično u sebi – ispričala je ona.

U vreme kada je Zorica imala hrabrosti da se obnaži na to se nije gledalo blagonaklono, ali je njoj polazilo za rukom da to uradi.

Zorica Gajdaš, prva jugoslovenska starletaFoto: Youtube

Ipak, sve se završilo kada se zaljubila i odlčučila da postane majka. Rodila je ćerku Leonidu i posvetila se njoj.

– Imala sam puno ljubavi i tu se ne mogu požaliti. Bila sam voljena, a volela sam i ja, i smatram da se u braku ta ljubav istopi. Leonidu sam rodila iz ogromne ljubavi. Tog čoveka sam volela, nisam o njemu ništa znala, jer me nije ni interesovalo. Mislim da se ljudi ne moraju mnogo poznavati kad se toliko vole. Kad sam shvatila da mi njen otac ne odgovara, otišla sam od njega, ali sam rodila dete i srećna sam zbog toga – priznala je ona u intervjuu.

Zorica se pojavila i u filmovima “Sirota Marija” (1968) i “Burduš” (1970).

V. T.Ž

PINK.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u