Zanimljivo

ZLA KOB SRPSKIH LIDERA: Umirali su u NAJGORIM MUKAMA u Haškom tribunalu, MUČENI i PREBIJANI po zatvorima!

Objavljeno: 01.04.2015 | 20:55Izvor: Telegraf.rs

Lideri Srba van Srbije, koji su se tokom devedesetih godina prošlog veka borili za "srpsku stvar" u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, doživeli su "gorku sudbinu". Pročitajte ko je od njih zbog Srbije izgubio život, a ko i dalje vodi bitku pred međunarodnim sudovima i "leži" u zatvoru

Lideri Srba van Srbije, koji su se tokom devedesetih godina prošlog veka borili za “srpsku stvar” u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, imali su “gorku sudbinu”. Većina od njih je umrla, dok se drugi bore za čast pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ili su u zatvorima drugih zemalja!

Jedini lideri Srba van Srbije koji su trenutno na slobodi su Momčilo Krajišnik i Biljana Plavšić koji su svojevremeno bili lideri srpstva u Bosni i Hercegovini i nalazili se na čelu Republike Srpske.

OTKRIVAMO: U ovim zemljama robijaju Srbi osuđeni za ratne zločine u Hagu!

Foto: Marko Todorovć

Foto: Marko Todorovć

Predsednik Republike Srpske u ratnim godinama Radovan Karadžić, nakon višegodišnjeg skrivanja pod lažnim imenom i likom ovekovečenih u bioenergetičaru Davidu Dabiću uhapšen je u autobusu GSP-a i isporučen Hagu, gde se suočava sa najstrašnijim optužbama za genocid nad Muslimanima u Bosni!

DA LI HAG UBIJA SRBE? Ovo su najpoznatije srpske smrti u Haškom tribunalu!

Vojni lider Srba u Bosni Ratko Mladić takođe se nalazi u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala gde se očito narušenog zdravlja suočava sa optužbama za masovno ubistvo Srba u Srebrenici!

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

ŽIVOTNA PRIČA RATKA MLADIĆA: Od SRPSKOG JUNAKA do starca – optuženika u HAŠKOM TRIBUNALU! (FOTO) (VIDEO)

Među živima više nisu lideri Srba iz Kninske Krajine Jovan Rašković (preminuo 28. jula 1992. godine) i Milan Babić (obesio se u Haškom tribunalu 2005. godine koji ga je optužio za zločine protiv čovečnosti).

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Milan Martić izdržava kaznu od 35 godina zatvora zbog “progona, ubistva, mučenja, nehumanih dela i napada na civile u Hrvatskoj”, a njega je osudio Haški tribunal!

Foto: ICTY

Foto: ICTY

Čovek kojeg je nasledio Martić, Goran Hadžić, posle godina skrivanja uhapšen je u Srbiji i sporučen Tribunalu u Hagu, gde mu se sudi za ratne zločine i genocid, a da mu to nije jedini problem u ovom trenutku, svedoči i njegovo zdravstveno stanje. Hadžiću je, naime konstatovan karcinom, ali Haški tribunal neće da mu izda dozvolu da bude privremeno pušten na slobodu kako bi se lečio!

HAŠKI TRIBUNAL NASTAVLJA DA UBIJA SRBE: Hadžić UMIRE, a Hag ga NE PUŠTA da se leči!

Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan

Foto: Profimedia

Još jedan od lidera Srba iz Hrvatske muku muči sa zatvorom, a to je kapetan Dragan koji se nalazi u pritvoru u Australiji i čeka odluku vlasti iz Sidneja, na zahtev Hrvatske da ga isporuče Zagrebu!

KAPETAN DRAGAN: Ako me izruče, ubiće me u Hrvatskoj!

Foto: Telegraf-Arhiva

Foto: Telegraf-Arhiva

Lider Srba sa Kosova i Metohije Oliver Ivanović takođe se nalazi u zatvoru gde mu se sudi za navodne zločine, a ni nakon više apela iz Beograda i međunarodne zajednice nije pušten na slobodu!

NEMA PRAVDE ZA SRBE NA KOSOVU: Albanci ga drže godinu dana IZA BRAVE, a suđenje tek na početku!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u